U saobraćajnim nezgodama poginula jedna osoba

Više puteva jutros do sedam sati i 30 minuta otvoreno je za sve kategorije vozila, odlučio je Operativni štab za vanredne situacije
0 komentar(a)
snijeg Plav patronaža, Foto: Amil Ibrahimagić
snijeg Plav patronaža, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 20.02.2012. 07:50h

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodile su se 22 saobraćajne nezgode u kojima je poginula jedna osoba, a dvije lakše povrijeđene.

Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je policija izdala 103 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijela 30 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela 23 vozačke dozvole i dva para registarskih tablica

Više puteva otvoreno

Više puteva jutros do sedam sati i 30 minuta otvoreno je za sve kategorije vozila, odlučio je Operativni štab za vanredne situacije.

Za sve kategorije vozila otvoreni su putevi Podgorica – Cetinje- Budva, Podgorica –Nikšić, Podgorica- Tunel Sozina-Sutomore, Debeli Brijeg-Herceg Novi-Tivat-Kotor-Budva-Bar-Ulcinj-GP Sukobin, Podgorica-Tuzi-Božaj.

I putevi Dobrakovo-Bijelo Polje-Ribarevina, Ribarevina - Berane - Rožaje - Dračenovac i Berane – Andrijevica- Murino- Plav-Gusinje otvoreni su za sve kategorije vozila.

Operativni štab apeluje na sve građane da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

Nikšić-Šavnik –Žabljak naizmjenično uz pratnju snjegočistača, Lipci –Grahovo-Vilusi i Ilijino Brdo-Vilusi-Nikšić.

Za putnička vozila i minibus otvoreni su putevi:

Podgorica –Kolašin naizmjenično uz pratnju snjegočistača i policije i uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, Kolašin- Mojkovac-Ribarevina i Nikšić –Plužine naizmjenično.

Otvoren je i put Jasenovo polje-Šavnik-Žabljak naizmječno uz pratnju snjegočistača, za sve kategorije vozila, osim za kamione sa prikolicom i poluprikolicom, saopštio je Operativni štab za vanredne situacije.

Operativni štab apeluje na sve građane da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

Toplije i na jugu i na sjeveru

U Crnoj Gori će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, na sjeveru u višim planinskim predjelima sa snijegom i susnježicom.

U južnim predjelima, poslijepodne i tokom noći, lokalno su mogući i pljuskovi sa grmljavinom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren, na primorju ponegdje i pojačan, južni i istočni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od jedan do 12 stepeni.

Temperatura po gradovima : Bar 11, Herceg Novi 8, Ulcinj 5, Podgorica 2, Kolašin i Cetinje 1, Pljevlja i Nikšić 0 i Žabljak -1 stepen.

Bonus video: