Ukinuta zabrana saobraćaja u centru Podgorice i Nikšića

Na sajtu Univerziteta Crne Gore stoji obavještenje da je još uvijek je na snazi naredba o obustavi nastave
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 18:31h

Operativni štab za vanredne situacije ukinuo je zabranu saobraćaja u centru Podgorice i Nikšića.Zabrana saobraćaja za privatna vozila bila je na snazi tokom prethodne sedmice.Duško Koprivica iz Uprave policije saopštio je, na konferenciji za novinare Operativnog štaba, da je dogovreno povremeno zatvaranje pojedinih saobraćajnica u Podgorici, radi čišćenja i odvoženja snijega.Prema njegovim riječima, aerodrom u Podgorici je otvoren.

Nastava od utorka

Nastava u svim javnim i privatnim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i ustanovama visokog obrazovanja na teritoriji Glavnog grada Podgorice i opština Nikšić, Rožaje i Žabljak počeće u utorak 21. februara, navodi se u naredbi koju je danas donio Koordinacioni tim za upravljanje u vanrednim situacijama.

Koordinacioni tim je zadužio Ministarstvo prosvjete i nauke da danas do 19 časova donese i objavi raspored rada obrazovno-vaspitnih ustanova u opštinama Pljevlja, Danilovgrad i Bijelo Polje.

Tim je donio naredbu i da Glavni grad Podgorica hitno nabavi dvoje motornih sanki i dvije prikolice, koje su namijenjene za akcije spašavanja i radne aktivnosti snadbijevanja i prevoza lica u teško dostupnim naseljima, kao i četiri mala čistača snijega, koji su namijenjeni za čišćenje snijega sa trotoara, parkinga i drugih prostora gdje ne može da priđe klasična mehanizacija.„Naredba stupa na snagu odmah“, saopšteno je iz Tima, kojim rukovodi premijer Igor Lukšić.

Galerija

Bonus video: