Graničari pomogli starcima u selu Šekular

Nakon probijanja kroz duboki snijeg, uspjeli su da dođu do zavijanih kuća Spalevića i dostave im osnovne životne namirnice i ljekove
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 15:43h

Službenici Ispostave granične policije Berane su u saradnji sa kriznim Štabom za vanredne situacije Opštine Berane, pomogli mjesnom stanovništvu sela Šekular - zaseok Spalevići (područje prema granici sa Kosovom).

Krizni Štab je uz pomoć helikopterske jedinice dostavio neophodne životne namirnice u blizini dvije porodične kuće Spalevića u kojima živi sedam članova domaćinstva, svi starosti iznad 70 godina.

Pripadnici Ispostave granične policije Berane su sa dva terenska motorna vozila prešli preko 20 km, od Opštine Berane, nakon čega su uspjeli da savladaju pješice između 4.5-5 km. dionice neraščišćenog planinskog puta, gdje je visina sniježnog pokrivača preko 2 metra.

Nakon napornog probijanja kroz duboki snijeg, uspjeli su da dođu do zavijanih kuća Spalevića i da im dostave osnovne životne namirnice i ljekove. Ekipa sačinjena od 13 pripadnika beranske granične ispostave je na kraju uklonila sniježni pokrivač sa krovne konstrukcije stambenog objekta, jer je postojala opasnost od urušavanja krova.

Ovoj hrabroj ekipi trebalo oko 8 sati da stignu do zaseoka i pomogne i ohrabri zavijane seljane.

Galerija

Bonus video: