Rekreativci napravili prtinu do vrha Gorice

Kilometarska prtina u snijegu prati asfaltirani put, a na pojedinim mjestima prolazi ispod polomljenih alepskih borova
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 19:22h

Čak najveće sniježne padavine u posljednje tri decenije nijesu spriječile rekreativce da u zimskoj obući umjesto u patikama, „odrade“ uobičajenu turu na brdu Gorica.

Kilometarska prtina u snijegu prati asfaltirani put, a na pojedinim mjestima prolazi ispod polomljenih alepskih borova, koji nijesu izdržali teret snijega i snagu sjevernog vjetra.

Pored alepskih borova teret snijega nije izdržala drvena kuća na samom vrhu brda koju su nadležni napravili u pokušaju da neko otovori manji bar, ali, kako kažu rekreativci, srećom niko se od kafedžija nije odlučio za taj biznis.

Snijeg je porušio i nekoliko improvizovanih nastrešnica ispod kojih su bile postavljene klupe za sjedenje.

Nisu prebrojana polomljena stabla na Gorici

Prema riječima Stojana Batrićevića, već u prošlu nedjelju, kada je napadalo najviše snijega, stazu su prtili najhrabriji i najuporniji. Rekreativcima su se prethodnih dana pridružili i ljubitelji snouborda, skijaši, mališani na sankama.

"Teško je procijeniti koliko je stabala oboreno jer se situacija mijenja iz sata u sat"

Prema ranijim procjenama u prigradskim parkovima i širom gradske zone oboreno je više od 600 stabala, a još niko nije prebrojao koliko ih je snijeg polomio na Gorici.

Radnici „Zelenila“ uklonili su prethodnih dana stabla koja su pala na stazu, tako da se na Goricu lako uspeti, iako samo prtinom, i sa sjeverne strane iz pravca Zagoriča.

Direktorica “Zelenila” Radmila Vujošević saopštila je da će ekipe tog preduzeća obići brdo Gorica kada okopni snijeg i ukine se vanredno stanje.

"Teško je procijeniti koliko je stabala oboreno jer se situacija mijenja iz sata u sat. Šteta je velika u svakom slučaju. Od 6. februara radimo bez prestanka a prema našoj evidenciji, koja nije konačna, uklonili smo oko 50 tona biljnog otpada", rekla je Vujoševićeva.

Galerija

Bonus video: