U Plavu čišćenje snijega sporo zbog kvarova na mašinama

Direktorka Doma zdravlja dr Sabina Markišić kazala je da patronaža u plavskoj opštini radi otežano, te da lož ulja za grijanje ima za još oko tri dana
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 16:11h

U Plavu su i dalje brojne neočišćene gradske i prigradske ulice, mnoga sela su i dalje odječena od svijeta, a borba sa smetovima sa starom i dotrajalom mehanizacijom je gotovo bez efekta.

Nakon dva dana kašnjenja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, u Plavu je sletio grčki helikopter, koji je dopremio pomoć u opremi, te dovezao grupu pripadnika Vojske, koji će biti opštinskom operativnom timu na raspolaganju u narednim danima.

Gradonačelnik Skender Šarkinović kazao je da je najkritičnije u selima Zabelj, Hoti, Velika, Meteh, Jara i Desni Grčar.

"Jedna od dvije mašine koje su nam uputile državne institucije je u kvaru, a ljudi iz servisa u Podgorici ni u subotu neće moći da doću do Plava i otklone kvar", kazao je Šarkinović.

On je kazao, da razumije negodovanje građana, ali da sa skomnom i dotrajalom mehanizacijom, rade koliko mogu.

"Za sada ne možemo precizirati za koliko dana će svi seoski putevi biti probijeni, jer nam se često dešava ili da se bageri zaglave ili da se pokvare. Uvjek imamo po neku sahranu, pa mehanizacija se šalje da se tim porodicama izađe u susret, a zbog toga trpe ulice mjesnih centara. Ipak, smatram da je ljudski pomoći i takvi zahtjevi se ne mogu odbiti", kazao je Šarkinović.

On je dodao, da goriva ima dovoljno, te da se građani ne pridržavaju zabrane o upotrebi motornih vozila.

Šarkinović je naglasio da građani vode računa prilikom čišćenja krovova, jer vrlo često sa snijegom sa krova zatvore već očišćene puteve.

Direktorka Doma zdravlja dr Sabina Markišić kazala je da patronaža u plavskoj opštini radi otežano, te da lož ulja za grijanje ima za još oko tri dana.

"Patronaža radi u otežanim uslovima, ali se većina naloga realizuje, a svi pacijenti koji se nalaze u odječenim selima, bivaju transpotrovani do našeg internog stacionara u kojem primaju svoju terapiju. Očekujemo lož ulje čim put Podgorica-Kolašin bude prohodan, a sadašnje rezerve će biti dovoljne samo za još oko tri dana", kazala je Markišić.

Galerija

Bonus video: