EPCG: Potrošnja na nivou jučerašnje, smanjen broj kvarova

Svi gradovi se uredno napajaju električnom energijom, osim jednog dijela seoskih područja na teritoriji opština NK, KL, ŽB, CT, PG, BR i DG
0 komentar(a)
Japan struja, Foto: Beta/AP
Japan struja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2012. 10:54h

Situacija u snabdijevanju crnogorskog konzuma električnom energijom poboljšana je u odnosu na juče, jer je u toku noći napajanje dobilo još oko 300 domaćinstava, tako da je trenutno bez napajanja električnom energijom ispod 1.000 domaćinstava, saopšteno je iz EPCG.

Trenutno 99,8 odsto konzuma Crne Gore ima uredno napajanje električnom energijom, preciznije, svi gradovi, osim jednog dijela seoskih područja na teritoriji opština Nikšić, Kolašin, Žabljak, Cetinje, Podgorica, Bar i Danilovgrad, navodi se u saopštenju.

Rad ekipa EPCG i dalje u znatnoj mjeri usporava neprohodnost lokalnih i seoskih puteva, zbog čega je intervencija na pojedinim djelovima mreže nemoguća, ili otežana i podrazumijeva probijanje kroz visok snijeg.

Kako bi ubrzali proces lociranja i saniranja kvarova, Iz EPCG mole stanovnike, posebno one na seoskim područjima, da pomognu u lociranju kvarova na mreži i ukoliko ih uoče, odmah prijave nadležnoj lokalnoj elektrodistribuciji.

"Mehanizacija EPCG pomaže i u čišćenju putnog pravca Nikšić – Plužine - Šćepan polje. Tri mašine EPCG danima su bile angažovane na raščišćavanju puta Nikšić – Plužine i nakon 40 km, sa strane Plužina, uspjele su da probiju put i sretnu se sa mehanizacijom koja je put čistila od strane Nikšića. Trenutno je mehanizacija EPCG angažovana na čišćenju puta Plužine – Šćepan Polje", navodi se u saopštenju, te dodaje da će EPCG i dalje, svojom mehanizacijom, pružiti svu neophodnu pomoć u održavanju putnog pravca Nikšić – Plužine –Šćepan polje.

"Ukoliko vremenski uslovi dozvole, naša mehanizacija biće na raspolaganju i lokalnoj samoupravi Plužina u cilju rašćišćavanja neprohodnih lokalnih i seoskih puteva".

Potrošnja električne energije u Crnoj Gori danas je na nivou jučerašnje, koja je, podsjećaju iz EPCG, bila povećana u odnosu na prekjučerašnju.

"Upozoravamo da dosadašnje uštede u ovakvoj situaciji nijesu dovoljne, a jedini način za prevazilaženje teške elektroenergetske situacije jeste zajednički doprinos svih. Stoga veoma je važno uštedjeti svaki kilovatsat", stoji u saopštenju EPCG.

Bonus video: