Humanitarna akcija prikupljanja garderobe i igračaka za djecu

Organizatori pozivaju sve roditelje i staratelje u Crnoj Gori koji imaju očuvanu garderobu i igračke svoje djece da učestvuju u akciji
0 komentar(a)
piva djeca snijeg, Foto: Ivan Petrušić
piva djeca snijeg, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.02.2012. 09:12h

Udruženje Roditelji i prvi roditeljski portal Roditelji.me organizovaće 25. i 26. februara humanitarnu akciju pod nazivom "Podijelimo, jer zajedno možemo više". Akcija će se održati u šoping centru Mall of Montenegro, u periodu od 9 do 17 sati.

Organizatori pozivaju sve roditelje i staratelje u Crnoj Gori koji imaju očuvanu garderobu i igračke svoje djece, koje im više nijesu potrebni jer su ih prerasli, bez obzira na uzrast i veličinu, da ih donesu do štanda udruženja.

"Garderoba i igračke, namijenjeni su porodicama u Crnoj Gori koje žive ispod granice siromaštva i imaju više od dvoje djece. Prikupljenu garderobu i igračke udruženje će dostaviti Centrima za socijalni rad, kako bi ih oni raspodijelili onima kojima su najpotrebniji. Cilj akcije je, kako i njen naziv kaže, da roditelji među sobom podijele oni što mogu i imaju, kada već za to imaju priliku, jer su podrška i pomoć svima nama potrebni nekad u životu. Ovoga puta to želimo da uradimo sa garderobom i igračkama", navodi se u saopštenju organizatora.

Štand će dva dana vikenda biti na samom ulazi u Mall of Montenegro, u blizini lifta, i biće vidno označen. Udruženje Roditelji i Roditeljski portal ubuduće će konstantno organizvati slične akcije. Svi zainteresovani će imati mogućnost da donesu ono što žele da podijele u prostorije udruženja.

Osnovni i jedini cilj udruženja Roditelji osnovanog 22. jula 2011. godine, je promocija i poboljšanje prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori.

Roditeljska zajednica u Crnoj Gori gotovo da ni ne postoji, nije organizovana, ne djeluje i ne bori se protiv mnogobrojnih problema sa kojima se suočava, zbog čega je udruženje Roditelji zajedno sa prvim roditeljskim portalom odlučilo da radi na promjeni takve situacije.

Bonus video: