Zrenjaninac ne može da se vrati kući, preživljava od tuđe pomoći

Vujin je rekao da je u Kotor došao kako bi sestri izjavio saučešće zbog smrti muža, a po povratku je ostao bez novca
139 pregleda 0 komentar(a)
vujin_1, Foto: Jovan Stanišić
vujin_1, Foto: Jovan Stanišić
Ažurirano: 15.02.2012. 19:11h

Usljed blokade putničkog i željezničkog saobraćaja, zbog čega je onemogućen da napusti Crnu Goru Branislav Vujin iz Zrenjanina, koji je u međuvremenu ostao bez novca, već pet dana boravi u Podgorici preživljavajući od tuđe pomoći i dobre volje.

Vujin ističe da je u Crnu Goru stigao u petak ujutro, a u večernjim satima bio je kod sestre u Kotoru.

"Tih dana imao sam nešto novca. Kotor sam napustio u ponedjeljak i preko Cetinja krenuo u Podgoricu namjeravajući da idem dalje za Beograd. Međutim, sve je bilo zatvoreno a za nesreću ostao sam bez para. Sestra nije mogla pomoći jer je i sama u teškoj materijalnoj situaciji", rekao je Vujin.

Tako se nenadano Vujin našao na ulici, i očajan ponadao da može dobiti pomoć u Ambasadi Srbije.

Vujin je u Kotor došao kako bi sestri izjavio saučešće zbog smrti muža

"Službenik ambasade rekao je da nemaju novca, kao i da ne mogu platiti prevoz, već da neko u Zrenjaninu, preko Ministarstva unostranih poslova, pošalje novac ambasadi, i da jedino tako mogu pomoći. Ako nemaju novca, kako mogu da me isplate, pitao sam, kada stigne nalog, ali na to nijesu imali odgovor. Potom sam odlučio da stopiram do Bijelog Polja, ali dalje od Bioča i restorana “Tany” nije se moglo. Oko 35 kamiona i vozača u tom mjestu čeka da se put oslobodi snijega. Vlasnik “Tanya” dozvolio je da prenoćim jedno veče, na čemu sam mu neizmjerno zahvalan, a sjutradan me prebacio do kriznog štaba u Podgorici. Inače, vlasnik tog restorana velikodušno pomaže kamiondžije, koji više nemaju novca. Zahvaljujući njemu, oni dobijaju besplatno cigarete, hranu, čaj i kafu. U kriznom štabu, službenica Mira pokušavala je na sve načine da mi pomogne a zahvaljujući njoj, narednu noć proveo sam u hotelu “Kostas”. Čak me i policija povela do hotela" rekao je Vujin, naglasivši da želi javno da se zahvali Nebojši Stankoviću, vlasniku hotela, na pomoći.

Traži i posao

Vujin je rekao da je u Kotor došao kako bi sestri izjavio saučešće zbog smrti muža, ali i da bi našao posao.

Iako mesar po struci, Vujin kaže da je bio spreman da radi i na građevinama, ali su planove omele vremenske neprilike.

"Očito da sam došao u najgore vrijeme. Ostao sam bez centa u džepu", rekao je Vujin, naglasivši da nema gdje da prenoći jer ne poznaje nikoga u Podgorici. Vujin je kazao da će noć vjerovatno provesti na autobuskoj ili željezničkoj stanici.

Nemaju fond

Saradnik za bezbjednost u Ambasadi Srbije Cvetko Pantović potvrdio je da se Vujin obratio za pomoć, ali je istovremeno naglasio da nemaju fond za takve slučajeve.

"Predložio sam Vujinu da neko od njegove rodbine pošalje novac preko Ministarstva inostranih poslova, i nama dostavi nalog za isplatu", rekao je Pantović.

Bonus video: