Hrana helikopterom stiže u sela Katunske nahije

I cetinjska opština danas je počela sa helikopterskim transportom životnih namirnica u 11 sela katunske nahije, koji su već danima odsječena od grada.
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 15:03h

Isporučeno je 58 paketa, po 25 kilograma brašna, osnovne prehrambene namirnice za pet dana, za četvoročlana domaćinstva, kao i paketi sa ljekovima.

Uz dostavu namirnica, istovremeno će biti obavljena i evakuacija jedne osobe nastanjene na Ublima Čevskim, koja će, usljed zdravstvenih tegoba, biti transportovana do bolnice „Danilo I“.

Akciju je Prijestonica sprovela u saradnji sa nacionalnim Koordinacionim timom za upravljanje vanrednim situacijama i Vojskom Crne Gore.

Putevi u Katunskoj nahiji i dalje su neprohodni, a iz cetinske opštine tvrde da se mehanizacija već nalazi na tom području i probija puteve iz pravca Cetinja i Grahova. Kako navode iz Prijestonice, siituacija je tokom proteklih dana bila dodatno složena, jer ta sela nijesu imala ni struje.

Do juče su više dana bez struje bili i Njeguši. Snabdijevanje električnom energijom ka većini drugih sela, nakon višednevnog zastoja, uspostavljeno je prije dva dana, no napajanje strujom i dalje je u prekidu ka selu Lastva Čevska. Struju jos uvijek nemaju ni sela u Riječkoj nahiji.

Galerija

Bonus video: