Snijeg polomio hangare firme "Kastelana"

"Teško je svima danas u Crnoj Gori, najvažnije je da nije bilo povrijeđenih, a materijalna šteta će se već nekako nadoknaditi"
201 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 10:16h

Veliko nevrijeme i ogromna količina snijega koja je proteklih dana pala na teritoriju Podgorice napravila je problem i firmi „Kastelana”, pošto je pod teretom snijega pao krov na dva carinska magacina u Tuzima.

"Bili smo svjesni opasnosti koju može da napravi ovakvo nevrijeme uzrokovano snijegom, ali i pored mjera predostrožnosti nismo uspjeli da sačuvamo dva carinska skladišta. Velikim radom i požrtvovanošću radnika, spašena su dva velika hangara, kao i benzinska pumpa, magacin djelova i slično", kazao je Marko Zečević, marketing menadžer „Kastelana”.

Zečević smatra da situacija u kojoj se nalaze nije nešto što se ne može prevazići, a da je šteta koja je nastala urušavanjem magacina nadoknadiva, te da dijele sudbinu mnogih drugih firmi, ali i porodica.

"Teško je svima danas u Crnoj Gori, najvažnije je da nije bilo povrijeđenih, a materijalna šteta će se već nekako nadoknaditi. Procjenu štete ne možemo da uradimo još uvijek, potrebno je da sačekamo državni organ jer se radi o carinskim skladištima, ali sigurno je velika. U skladištima se nalaze gume, ulja, maziva, kao i akumulatori", ističe Zečević.

Nastrešnice će biti sanirane

Nastrešnice na zgradama Maxim, koju je gradila “Zetagradnja”, i Profesorskoj, koju je gradio Kroling, a koje su pale biće sanirane.

Za razliku od predstavnika "Zetagradnje", u "Krolingu" nijesu željeli juče da komentarišu štetu nastalu zbog velike količine snijega.

"Ne želimo ništa da komentarišemo", kazali su nam u "Krolingu"

Izvršni direktor "Zetagradnje" Miloš Stojanović je rekao da nastrešnice nijesu građene za ovakvo vrijeme, ali da nijedan stan nije bio ugrožen zbog toga.

"Zetagradnja" je na poziv stanara pravovremeno intervenisala na zgradi koje ja predata na upotrebu još prije sedam godina i tako će se ponašati i ubuduće. Oštećeni dijelovi nastrešnice su sklonjeni, uredno posloženi, postavljeni su podupirači, i zgrada je potpuno obezbijeđena, a šteta će biti sanirana nakon što se stvore povoljni vremenski uslovi ", kazao nam je Stojanović.

Krov na fabrici firme “Manir” srušio se pod teretom snijega, kazao je vlasnik Mile Lazarević.

Stanari mnogih zgrada u gradu su se organizovali i skidali snijeg sa ravnih krovova.

Na nekoliko zgrada u Ulici Vasa Raičkovića prema informacijama “Vijesti” voda je protočila u stanove pod pločom.

Dekan Građevinskog fakulteta Milan Knežević kazao je da se obavezno očiste krovovi, kao i oluci da bi se obezbijedilo da voda otiče.

Iz Elektrodsitribucije je soapšteno da zbog kvara na dalekovodu 35 kV Ubli – Bioči, bez struje potrošači koji se napajaju sa trafo-stanica “Gorica Stara” i “Barutana”, selaGola strana, Stijena Piperska, Parci, Staniseljići, Gradac, Buronji, Zagora, Progonovići, Ćepetići, Orasi i Lipe, Krusi, Draževina, Popratnice i Kornet.

Na području Zete bez struje je 350 potrošača koji se napajaju sa trafo-stanica “Vranjina”, “Manastir Vranjina”, “Golubovci” sela Gostilj, dio Balabani, Studenac, Berislavci, Gornja Plavnica i predajnik Plavnica.

Bonus video: