Vojska uz pomoć helikoptera pomaže Kolašincima

Od ponedjeljka je mehanizacija usmjerena prema prigradskim naseljima i selima, ali zbog visine snijega ona sporo napreduje
0 komentar(a)
Kolašin, snijeg, Foto: Čitalac reporter
Kolašin, snijeg, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 14.02.2012. 12:22h

U Kolašinu je situacija stabilna u gradu, ali do sela ne mogu ni motorne sanke pa su nekoliko puta intervenisali vojni helikopteri, kazao je predsjednik Opštine, Darko Brajušković. "Snijeg danas ne pada i već sve izgleda drugačije, u ovakvim uslovima grad normalno funkcioniše. Danas se proširuju gradske ulice i počelo je čišćenje sporednih", rekao je on agenciji MINA.Od ponedjeljka je mehanizacija usmjerena prema prigradskim naseljima i selima, ali zbog visine snijega ona sporo napreduje."Sjutra ćemo krenuti prema udaljenijim rovačkim i moračkim selima. Važno je i da do sada nismo imali veliku štetu jer smo se izborili sa snijegom na krovovima, koji su zaista biki velika prijetnja", kazao je Brajušković. Ovih dana ni motorne sanke nisu od pomoći u Kolašinu jer "propadaju" zbog visine snijega.

"Sve se nekako poklopilo da oteža uslove djelovanja, tako da motorne sanke ne pomažu dok se snijeg ne slegne", rekao je on.Brajušković navodi da su zato pripadnici Vojske Crne Gore jutros intervenisali u dva kritična slučaja."Vojska je sa dva helikoptera intervenisala u slučaju četrnaestogodišnjeg dječaka kome je sinoć život bio ugrožen, a došli su i do čovjeka sa udaljenog sela kojem je takođe bila neophodna medicinska pomoć", rekao je Brajušković.Prema njegovim riječima, vojska će ubrzo početi i evakuacija jednog čovjeka sa udaljenog rovačkog sela, koji je u ozbiljnom stanju."Helikopter je spustio pet obučenih ljudi sa potrebnim namirnicama u selo Mrtvo duboko, koje je već desetak dana bez struje", kazao je on.

Bonus video: