Vujanović: Analiza će pokazati da li je bilo propusta

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je najavio da će se u vezi vremenskih neprilika i reagovanja nadležnih u Crnoj Gori napraviti detaljan analiza i na osnovu nje utvrditi da li je bilo propusta.
69 pregleda 0 komentar(a)
vujanovic, Foto: Prijestonica Cetinje
vujanovic, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 13.02.2012. 15:53h

„Na temelju tih propusta praviće se normativne i organizacione promjene koje će to prevazići“, kazao je Vujanović novinarima na Cetinju.

On je u Prijestonici obišao Zavod za zaštitu spomenika, Vladin dom, Ministarstvo kulture i objekat preduzeća Lipa gdje se na hangaru urušio krov i pričinjena velika materijalna šteta.

Vujanović je rekao da je sada vrijeme da se pohvale oni koji su požrtvovanim i odgovornim odnosom spriječili da ne bude više žrtava.

„Izgubljena su tri života, ali moram reći da su policija i vojska i svi koji su bili uključeni učinili da tragedija Crne Gore ne bude veća“, kazao je Vujanović.

Vujanović se zahvalio građanima koji su ispoštovali obaveze iz vanrednog stanja i pokazali solidarnost sa lokalnom upravom i državom. „I koji pomažu da saniramo ovu nezapamćenu elementarnu nepogodu koju nam je donijela zima“.

„Hoću da im se zahvalim i na poštovanju principa humanosti i solidarnosti. Crna Gora je pokazala da je zajedno i da je spremna u ovakvim situacijama da se mobiliše na zaštiti opštih dobara i obezbijedi što kvalitetnije uslove za život“, kazao je Vujanović.

On je pozvao i one koji se ne ponašaju tako i koji očigledno ne poštuju ono što su obaveze vanrednog stanja i ne vrijednuju principe solidarnosti i humanosti, da svoje ponašanje promijene.

Vujanović je rekao da uvažava napore lokalnih uprava koje su se maksimalno angažovale da pomognu stanovništvu.

“Želim da iskažem uvažavanje svega onoga što rade državni organi, posebno vojska i policija“, kazao je Vujanović i dodao da se nada da je ono najgore ostalo iza nas.

Prema riječima gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića situacija na Cetinju je nešto bolja u odnosu na prethodne dane.

„Gradske saobraćajnice su prohodne ali problem je na seoskim područjima. Uputili smo mehanizaciju ka Čevu, Lastvi čevskoj i Njegušima“, rekao je on.

Bonus video: