Ministarstvo zdravlja: Vodosnabdijevanje uredno

Potvrdu da nema povećanog javljanja zaraznih bolesti Ministarstvo zdravlja je dobilo i od nadležnog osoblja Domova zdravlja
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 15:07h

Ministarstvo zdravlja je objavilo i da je, prema dosad dobijenim informacijama, vodosnadbijevanje na zadovoljavajućem nivou.

"Voda se redovno hloriše i obavlja se kontrola rezidualnog hlora”, saopštili su.

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore su u stalnom kontaktu sa nadležnim službama u svim gradovima na teritoriji Crne Gore, odnosno sa svim javno-komunalnim preduzećima, sanitarnim inspektorima i higijensko epidemiološkim službama.

Nema povećanja broja oboljelih od zaraznih bolesti

Nema povećanog broja oboljelih od zaraznih bolesti (respiratornih, crijevnih), prema informacijama koje je Ministarstvo zdravlja dobilo od higijensko - epidemioloških službi u sklopu domova zdravlja u Crnoj Gori (HES Bar, Budva, Herceg-Novi, Pljevlja, Nikšić, Bijelo Polje i Berane), saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Na osnovu pristiglih prijava u Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u periodu od 6. do 13. februara, nije zabilježeno povećanje broja oboljelih od zaraznih bolesti koje podliježu obaveznom prijavljivanju.

Potvrdu da nema povećanog javljanja zaraznih bolesti Ministarstvo zdravlja je dobilo i od nadležnog osoblja Domova zdravlja Cetinje, Danilovgrad, Golubovci i Tuzi, Infektivne klinike, Urgentnog bloka KCCG i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Bonus video: