U Ulcinju palo 28 litara kiše, Cungu se plaši poplava

Održana je i sjednica opštinskog Tima za upravljanje vanrednim situacijama na kojoj su obavezani svi subjekti u gradu da racionalno troše električnu energiju
77 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 12.02.2012. 17:22h

Plašimo se plavljenja Bojane, rekao je predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu za TV "Vijesti" i naglasio da ekipe na terenu treba da ojačavaju zaštitne zidove oko rijeke.

Uprkos kiši koja konstantno pada, situacija u Ulcinju je redovna i za sada pod kontrolom, mada u prigradskim naseljima, a posebno u Vladimiru još uvijek ima snijega i neprohodnih lokalnih puteva.

Dnevna temperatura kreće se od -2 do -3 a kako je "Vijestima" rečeno u metorološkoj službi, u subotu od 19 časova do danas do 13 palo je 28 litara kiše na kvadratni metar.

Održana je i sjednica opštinskog Tima za upravljanje vanrednim situacijama na kojoj su obavezani svi subjekti u gradu da racionalno troše električnu energiju.

To se prije svega odnosi na isključenje javne rasvjete, i enrgije sa bilbordova i izloga. Tim je obavezao i nadležne sekretarijate i Komunalno da kontaktiraju sve vlasnike opreme i mehanizacije neophodnih za funkcionisanje sistema zaštite i spasavanja i da ih stave na raspolaganje.

Tim je uputio i apel Vladi da preduzme mjere i okonča radove na sanaciji bentova na Bojani od eventualnih poplava.

Zaključeno je i da predsjednik Opštine po potrebi može zabraniti saobraćaj u gradu i lokalnim putnim pravcima osim za vozila državnih organa, lokalne uprave i društvenih ustanova.

Na sjednici je zaduženo Komunalno da obezbijedi dovoljne količine soli za puteve i gorivo za mehanizaciju koja može biti angažovana po potrebi i od pravnih i fizičkih lica.

Bonus video: