Nestaje goriva u Plužinama, ekskluzivne fotografije!

Prema njegovim riječima, uvođenje vanrednog stanja nije ništa promijenilo u organizaciji i radu Operativnog štaba tog grada
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 16:20h

Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić apelovao je da što prije bude pročišćen put prema Nikšiću, kako bi bilo dopremljeno gorivo koje, kako je rekao, ponestaje.

On je kazao da je situacija u tom gradu, prouzrokovana snijegom koji pada prethodna dva dana loša, a da su sva sela odsječena.

Prema njegovim riječima, uvođenje vanrednog stanja nije ništa promijenilo u organizaciji i radu Operativnog štaba tog grada.

"Ovdje već danima radimo sve što je moguće", kazao je Bajagić agenciji MINA.

Bajagić je rekao da se poštuje odluka Vlade da se isključi javna rasvjeta u gradu.

Za utjehu je, naveo je Bajagić, što je uredno snadbijevanje vodom i strujom na skoro čitavoj teritoriji Plužina.

Nema životno ugroženih

Prema njegovim riječima, sela u području Pivske planine već desetak dana nemaju struju zbog kvara na trafostanici, a električari koji su dva puta helikopterskim jedinicama pokušavali da otklone kvar, u tome nijesu uspjeli.

"Ima poziva seljana kojima treba pomoć, ali za sada nema kritičnih situacija i životno ugroženih. Najčešće se javljaju jer im trebaju lijekovi", rekao je Bajagić.

Prema njegovim riječima, "nema teoretske šanse" da će biti moguće da se pomogne građanima koji se nalaze u seljima udaljenim od magistralnogg puta Plužine – Kolašin.

"Takav je snijeg da ni motorne sanke ne pomažu", zaključio je Bajagić.

Galerija

Bonus video: