Bez struje zbog padavina i lošeg vremena

Loši meteo uslovi i obilne padavine prouzrokovali su oštećenja na mreži, snijeg opterećuje vazdušne vodove uslijed čega dolazi do oštećenja dalekovoda i niskonaponske mreže
58 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, snijeg, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, snijeg, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2012. 12:37h

Loši meteo uslovi i obilne padavine prouzrokovali su oštećenja na mreži, snijeg opterećuje vazdušne vodove uslijed čega dolazi do oštećenja dalekovoda i niskonaponske mreže, saopšteno je iz EPCG. Zbog kvara na dalekovodu Kotor - Cetinje i Morinj – Risan na području opštine Kotora napajanje je redukovano, što znači da se naizmjenično isključuju pojedini djelovi grada kako bi se izbjeglo preopterećenje mreže, a primjenjivaće se sve do uspostavljanja normalnog napajanja sa pomenutih dalekovoda.

Bez napajanje električnom energijom je i gradsko jezgro Ulcinja, očekuje se da će kvar biti ubzo saniran.

Takođe bez napajanja električnom energijom su naselja Đurmani, Mišići, Haj Nehaj, i Zagrađe u barskoj opštini.

U opštini Pljevlja zbog kvara na dalekovodu 35 kv Židovici - Kosanica, bez napajanja električnom energijom su sela: Kosanica, Odžak , Đurdjevica Tara, Mijanovići, Kripuce i Bobovo.

Na teritoriji podgoričke opštine bez napajanja je prigradsko područje: Bioči, Bratonizići, dio Pipera, Lijeva Rijeka, Brskut, Veruša, kao i Lješanska nahija.

Raspoložive ekipe Elektroprivrede Crne Gore su na terenu od ranih jutarnjih časova i maksimalnim naporima pokušavaju locirati i sanirati preostale kvarove kako bi u najkraćem roku kompletan konzum bio uredno snabdjeven električnom energijom, saopšteno je iz EPCG.

EPCG još jednom apeluje na privredna društva, lokalne samouprave i građane da racionalnije troše električnu energiju kako ne bi došlo do restrikcija uslijed preopterećenosti elektroenergetskog sistema.

Bonus video: