"Kupio nam Mugoša lopate": Ulice Podgorice pod snijegom, rijetki čiste sami

Umjesto da nekim od vozila brojnih taksi službi koje rade u Podgorici, ili gradskim prevozom, reporterka Vijesti je na posao došla divljim taksijem
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 08:46h

Visina snježnog pokrivača u Podgorici je dostigla 52 cm. Saobraćaj u gradu je otežan, na više mjesta preko Morače semafori ne rade.

Reporterka "Vijesti" zabilježila je stanje na putevima od centra grada - od poslovnog centra Čelebić, pored hotela Crna Gora, pa Bulevarom svetog Petra Cetinskog, kroz Ulicu Ivana Vujoševića.

Na ulicama su rijetki automobili i - pješaci, koji su, da bi izbjegli hodanje po dubokom snijegu na trotoarima, koji nisu očišćeni, odabrali da ipak idu sredinom ulice, kuda je put već utaban.

Na ulicama su rijetki i taksisti, makar oni registrovani. Umjesto da nekim od vozila brojnih taksi službi koje rade u Podgorici, ili gradskim prevozom, reporterka Vijesti je na posao došla divljim taksijem.

Autor: Damira Kalač

Jedno od rijetkih vozila brojnih taksi firmu u Podgorici, koje je reporterka zatekla na ulicama grada je Alo taksi. Njihov vozač je kazao da danas rade normalno.

U Ulici Ivana Vujoševića jutros ste mogli vidjeti stanare sa lopatama - neki su pokušavali očistiti automobile i oko njih, dok su drugi čistili i očistili trotoar i prilaze do poslovnih objekata u toj ulici.

"Kupio nam Mugoša lopate", našalio se jedan od njih.

Prema navodima građana koji su jutros kontaktirali redakciju, pojedini djelovi grada, među kojima Zlatica, Masline i Konik, su potpuno blokirani.

Autobusi iz Podgorice jutros saobraćaju samo ka Nikšiću i Danilovgradu, dok se željeznički transport odvija bez vanrednih smetnji.

Bonus video: