Glavni grad pojačava mjere štednje električne energije

Javna rasvjeta će zbog nepovoljne elektro-energetske situacije u selima biti gašena u ponoć, a u prigradskim naseljima od jedan sat ujutru
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 16:58h

Podgoričko Javno preduzeće Komunalne usluge inteziviraće aktivnosti i sprovoditi mjere uštede električne energije, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije Glavnog grada.

Kako se navodi, javna rasvjeta će zbog nepovoljne elektro-energetske situacije u selima biti gašena u ponoć, a u prigradskim naseljima od jedan sat ujutru.

Sve službe Glavnog grada, kako su rekli, preduzeće mjere za racionalno trošenje električne energije i u svojim prostorijama.

"Ovakav režim će se nastaviti do daljnjeg. Svjetlosna signalizacija na teritoriji Glavnog grada je ispravna i u funkciji", navodi se u saopštenju.

Oboreno više od 600 stabala

Iz Štaba za vanredne situacije su dodali da su javne službe nastavile da rade na uklanjanju posljedica nepovoljnih vremenskih prilika.

Prema njihovim riječima, Javno preduzeće Zelenilo je izvršilo sječu na javnim zelenim površinama i tom prilikom uklonilo 67 stabala.

To preduzeće je saniralo i posljedice nastale usljed ekstremnih vremenskih uslova na zelenim površinama posebne namjene, pa je sa takvih lokacija posjeklo 15 stabala.

Posebna komisija je konstatovala da je u park-šumi Gorica, na Zlatici i u Tološkoj šumi danas do 15 sati oboreno više od 600 stabala.

Galerija

Bonus video: