Opština Rožaje organizuje "Lopata party"

Sudeći po komentarima, u kojima se upućuju pohvale za ideju, odziv bi trebalo da bude zadovoljavajući
171 pregleda 0 komentar(a)
Snijeg Rožaje, Foto: Zulfikar Kurtagić
Snijeg Rožaje, Foto: Zulfikar Kurtagić
Ažurirano: 10.02.2012. 13:58h

Usljed velikih padavina u centru Rožaja su deponovane ogromne količine snijega koje postojeća mehanizacija ne može da ukloni.

Iz tog razloga lokalna uprava i Komunalno preduzeće su se dosjetili zanimljivog načina da se uredi centar grada.

Odlučili su da u subotu od devet do 12 sati organizuju „Lopata party“ na Gradskom trgu.

Akcija, na koju je poziv upućen i preko fb profila Opštine, podrazumjeva uklanjanje snijega iz užeg gradskog jezgra, sa mjesta koja su nepristupačna mehanizaciji.

"Mjesto okupljanja zainteresovanih građana za učešće u ovoj akciji je centralni gradski trg. Radiće se prema definisanom planu i programu koji će utvrditi nadležni organi lokalne uprave. Na ovaj način svi koji žele mogu da nam se pridruže i da daju svoj doprinos u ovim vanrednim vremenskim prilikama, da sebi svi zajedno stvorimo povoljnije uslove za normalan život i funkcionisanje grada", stoji u obraćanju gradonačelnika Nusreta Kalača preko Fejsbuk profila Opštine Rožaje.

Sudeći po komentarima, u kojima se upućuju pohvale za ideju, odziv bi trebalo da bude zadovoljavajući.

U akciji će učestvovati radnici preduzeća koje su pod ingerencijom Opštine koji će uglavnom čistiti oko svojih kolektiva, dok će, gradonačelnik, prema najavama, biti na gradskom trgu sa građanima.

Organizatori su obezbjedili najmanje 50 lopata, a bilo bi poželjno da oni koji žive blizu ponesu svoje. Za učesnike „Lopata partija“ će biti obezbjeđeni sendviči i topli napici.

Bonus video: