Rožaje: Sva sela odsječena zbog snijega

"Dvije mašine smo već poslali ka Balotićima gdje imamo jedan ozbiljan slučaj, a čeka i nekoliko osoba u Bukovici", kazao je gradonačelnik Rožaja
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 12:01h

Situacija u Rožajama danas je teža nego u ponedjeljak, jer su sva sela odsječena, kazao je predsjednik opštine Nusret Kalač.

On je agenciji MINA rekao da je od ponedjeljka napadalo novih 50 centimetara snijega.

„Sva mehanizacija opet kreće da čisti sela koja su za sada sva odsječena i nadamo se da će ti putevi biti opet prohodni u toku dana“, kazao je Kalač.

Prema njegovim riječima, stanje u gradu je stabilno, ulice su prohodne a na čitavom opštinskom područiju ima struje i vode.

Kalač je kazao da se u tom gradu radi kao da je vanredno stanje

Kako navodi, ljekova ima dovoljno ali problem je što nekoliko bolesnih osoba sa sela, čeka medicinsku pomoć.

„Dvije mašine smo već poslali ka Balotićima gdje imamo jedan ozbiljan slučaj, a čeka i nekoliko osoba u Bukovici, ali do njih ne možemo stići dok ne očistimo centralne puteve. Oni su nam prioritet tako da nekategorisani putevi moraju sačekati“, rekao je.

Upitan da li bi eventualno uvođenje vanrednog stanja olakšalo posao, Kalač je kazao da se u tom gradu radi kao da je vanredno stanje.

„Svi raspoloživi resursi stavljeni su u funkciju“, zaključio je.

Beranama ne treba vanredno stanje

Situacija u Beranama pogoršana je zbog novih padavina ali uvođenje vanrednog stanja ne bi ništa promijenilo, ocijenio je predsjednik Opštine, Vuka Golubović.

Golubović je apelovao na građane da čiste snijeg ispred kuća i da obavještavaju opštinski krizni štab gdje ima problema

"Ne vidim razliku između vanrednog stanja i trenutne situacije”, rekao je Golubović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, vjetar je danas ponovo zavijao puteve koji su bili očišćeni u ponedjeljak. “Sada moramo ponovo da ih čistimo”.

Snijeg u Beranama (Foto: Rabrenović)

Golubović je apelovao na građane da čiste snijeg ispred kuća i da obavještavaju opštinski krizni štab gdje ima problema.

"Neka nas obavještavaju preko predsjednika mjesnih zajednica i neće biti problema da dobiju hranu i ljekove” rekao je Golubović.

Galerija

Bonus video: