Pavlović: Nadležni pokazali potpunu neodgovornost i nesposobnost

„Potpuna neodgovornost i nesposobnost nadležnih funkcionera, i to što im je njihov partijski šef važniji od ostatka Crne Gore"
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2012. 15:42h

Sniježni kolaps koji je zahvatio Crnu Goru pokazao je potpunu neodgovornost i nesposobnost nadležnih funkcionera, smatra poslanik Pokreta za promjene, Koča Pavlović.On je optužio ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića i njegovog pomoćnika za vanredne situacije, Zorana Begovića, da su „njihov diletantizam i beskrajna neodgovornost odnijeli prvu ljudsku žrtvu“.„Meteorolog Branko Micev je pet dana najavljivao da dolaze sibirski anticiklon i obilne padavine, ali je, i pored toga, snijeg iznenadio Brajovića i Begovića“, kazao je Pavlović.On je ocijenio da se ponovila situacija iz decembra 2010. godine, kada je HidrometeorološkI zavod tri puta upozorio Sektor za vanredne situacije MUP-a na opasnost od poplava, ali su se, kako je naveo, Brajović i Begović „i tada oglušili, pa ih je iznenadio potop koji je uslijedio“.„Beskrajni diletantizam i epsku neodgovornost Brajovića i Begovića su 2010. godine platili građani Crne Gore, svojom poplavljenom imovinom. Danas su njihov diletantizam i beskrajna neodgovornost odnijeli prvu ljudsku žrtvu“, tvrdi Pavlović.

Čistili pistu za ĐukanovićaPrema njegovim riječima, jedine dvije lokacije na kojima su Brajović, Begović i budući šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić ekspresno reagovali, bile su Aerodrom Podgorica u četvrtak poslijepodne, i Cetinjski Parlamentarni Forum, u noći između četvrtka i petka.

„Svo aerodromsko osoblje, podgorički komunalci, policija i sva crnogorska vojska su bili angažovani da u četvrtak očiste pistu i nakratko otvore Aerodrom, kako bi (lider Demokratske partije socijalista) Milo Đukanović bezbjedno sletio iz Moskve“, kazao je Pavlović.On je dodao da je suvišno reći da da je, odmah nakon toga, čišćenje obustavljeno, a Aerodrom ponovo zatvoren naredna 24 sata, sve do petka uveče. „Dolazak (predsjednika Skupštine) Ranka Krivokapića i ambasadora Evropske unije Leopolda Maurera na Cetinjski parlamentarni forum bio je razlog da snjegočistač, koji godinama svake zime dežura u Bistrici, usred kanjona Tare, bude hitno prebačena na Cetinje“, tvrdi Pavlović.

Partijski šef važniji od ostatka Crne GoreOn je kazao da su zbog takve odluke SDP-ovih ministara, Andrije Lompara i Brajovića, 11 putnika proveli čitav dan zarobljeni u minibusu u Dobrilovini, koja se nalazi na samo par kilometara od Bistrice. Pavlović smatra da bi bilo „evropski i civilizovano ako bi ambasador Maurer uputio makar izvinjenje tim promrzlim ljudima“. „Potpuna neodgovornost i nesposobnost nadležnih funkcionera, i to što im je njihov partijski šef važniji od ostatka Crne Gore, predstavljaju samo tragičnu nadogradnju na jednako tragičnu osnovu“, kazao je on.

„Potpuna neodgovornost i nesposobnost nadležnih funkcionera, i to što im je njihov partijski šef važniji od ostatka Crne Gore"

Galerija

Bonus video: