Kolašin: Sela blokirana, grad bez saobraćaja

Imajući u vidu razuđenost opštine Plav, visina snijega varira po mjesnim centrima Plavu, Gusinju i Murini od 110 do 120 santimetara
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2012. 14:59h

Snijeg koji neprekidno pada na teritoriji opštine Plav dostigao je visinu od 115 santimetara.

Imajući u vidu razuđenost opštine Plav, visina snijega varira po mjesnim centrima Plavu, Gusinju i Murini od 110 do 120 santimetara.

U seoskim krajevima visina sniježnog pokrivača dostiže visinu i do 1,8 do 2 metra.

Iz opštinskog tima za upravljanje vanrednim situacijama „Vijestima“ su kazali, da su životne funkcije u velikoj mjeri otežane i da se razmatra mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

Saobraćaj na područiju plavske opštine je u potpunom kolapsu, jer jačina inteziteta padavina otežava posao snjegočistačima, čiji put iza njih brzo postane neprohodan za vozila, što i dovodi do većeg obima poslova.

Za sada je zadovoljavajuće napajanje električnom energijom, vodom i hranom.

Bez saobraćaja

Tek nekoliko kolašinskih ulica je očišćeno, a njima mogu samo terenska vozila, pa je grad gotovo pust i bez saobraćaja.

Mehanizacija Komunalnog preduzeća i nekoliko privatnih preduzeća nije uspjela da očisti ni sporedne, a ni ulice u prigradskim naseljima.

Ni do jednog sela putevi nijesu prohodini. Snabdijevanje strujom, prema trenutnim informacijama, je uredno.

Prema riječima predsjednika Opštine Kolašin Darka Brajuškovića, nadležni rade sve što mogu, a ka selima će mašine krenuti tek kada prestane da pada snijeg.

Čistimo nekoliko gradskih ulica, sporedne nijesmo uspjeli da očistimo. Do sela se još uvijek ne može.

Činimo sve što možemo i ekipe Komunalnog su stalno na terenu.

"Sela su blokirana u kontaktu smo sa mještanima, za sada nema nekih sitauacija gdje je potrebno da neko, zbog bolesti, recimo stigne do grada", kazao je Brajušković.

Još nije izvjesno da li će biti održana nastava u kolašinskim školama preksjutra, a o tome će biti odlučeno tokom današnjeg dana.

Prema riječima predsjednika Opštine Mojkovac Dejana Medojevića, sva mehanizacija je angažovana, pa su gradske ulice očišćene i osposobljene za saobraćanje.

"Putevi su prohodni samo do Podbišća i Polja. Sva ostala sela su odsječena i ne znam kada će se do njih moći. Činimo sve što možemo, za nama je dramatična noć i sve službe u Mojkovcu čine sve što je u njihovoj moći", rekao je Medojević.

Galerija

Bonus video: