EPCG: Napajanje električnom energijom stabilno

"Molimo potrošače da racionalno koriste električnu energiju, kako bi se smanjila opterećenost distributivne i prenosne mreže"
96 pregleda 0 komentar(a)
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.02.2012. 11:40h

Napajanje električnom energijom na teritoriji Crne Gore je stabilno, saopšteno je iz Elektroprivrede rne Gore (EPCG).

Na nekim djelovima mreže, kako se navodi, postoje manji kvarovi, ali sve ekipe su na terenu i rade na njihovom otklanjanju.

"Najavljene redukcije u snabdijevanju primorskih opština, prouzrokovane kvarovima na dva dalekovoda, obustavljene su već u toku noći. Trenutno stanje napajanja električnom energijom Podgorice je stabilno. Ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema izvšile su opravku kvara u trafostanici Podgorica 1, u najavljenom terminu od ponoći do 6 sati, tako da je već od 6.30 čitava Podgorica u režimu redovnog napajanja električnom energijom. Uslijed preopterećenja mreže, došlo je do havarije u zgradi "EI Niš", ali se očekuje da će i ova zgrada u najkraćem roku biti vraćena na mrežu", navodi se u saopštenju.

Sve ekipe na teritoriji čitave Crne Gore su, kako se navodi pripravne i na terenu, jer nepovoljni vremenski uslovi mogu prouzrokovati probleme na distributivnoj mreži.

"Snijeg, uz najavljeni vjetar, lako kida niskonaponsku mrežu. Takođe, problemi mogu nastati u slučaju prekida napajanja i otklanjanju kvarova u pojedinim ruralnim predjelima u kojima je, zbog neprohodnosti puteva, nemoguće prići mreži. Bez obzira što je trenutno napajanje stabilno, molimo potrošače da, s obziorom na znatno povećanu potrošnju, racionalno koriste električnu energiju, kako bi se smanjila opterećenost distributivne i prenosne mreže, a samim tim i nastajanje kvarova. Potrošače koji su ostali bez napajanja molimo za razumijevanje i strpljenje, jer nepovoljni vremenski uslovi uzrokuju maksimalnu potrošnju, a time i maksimalnu opterećenost prenosne i distributivne mreže".

Bonus video: