Plav na ivici vanrednog stanja, u prekidu put Rijeka Crnojevića-Virpazar

Otežano se saobraća i dionicom Ulići – Rijeka Crnojevića
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 17:01h

Snijeg koji neprekidno pada na teritorji opštine Plav dostigao je visinu koja se kreće od 90 do 100 centimetara, što je najviše otežalo saobraćaj u gradskim i prigradskim ulicama u Plavu, Gusinju i Murini.

U seoskim područijima visina sniježnog pokrivača iznosi i preko 1,5 metara.

Gradonačelnik Plava je Skender Šarkinović nagovijestio je u razgovoru za „Vijesti“ proglašenje vandrednog stanja u Opštini.

„Stanje je opšte za sada redovno, reagujemo na privatne zahtjeve građana, posebno kod građana kojima je zdravstveno stanje ugroženo. U ovom trenu proglašenje vanrednog stanja je na ivici“, kazao je Šarkinović.

Ipak snijeg na teroriji plavske opštine pada tokom čitavog dana, i očekuje se da će Šarkinović u subotu proglasiti vanredno stanje u opštini.

Snabdijevanje električne energije je stabilno izuzev, nekih sitnih kvarova, koje su ekipe Elektrodistibucije otklonile.

Mnogi đaci su juče ostali kod svojih kuća. U Osovnim školama u Plavu i Murini radilo po skraćenim časovima.

Škole oko Bara ne rade

Prema posljednjim informacijama, otežano se saobraća dionicom Ulići – Rijeka Crnojevića, a saobraćaj na putu Rijeka Crnojevića – Riječani – Virpazar je u prekidu.

Škole u naselju Ostros u Baru i ulcinjskim Vladimiru, Đuravcima i Štoju zbog nevremena ne rade, kazao je direktor škole “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, Bećir Berjašević.

Visina sniježnog pokrivača u tim mjestima je oko 70 centimetara, putevi su neprohodni, a veći dio Krajine od četvrta ujutro nema električne energije.

"O radu škola na ovom području može se razmišljati tek nakon raščišćavanja puteva i normalizacije snabdijevanja električnom energijom«, rekao je Berjašević agenciji MINA.

Neprohodan je regionalni put Vladimir-Ostros.

"Za čišćenje lokalnih puteva, po dogovoru sa opštinskom Službom zaštite, danas će biti angažovano vozilo Komunalnog preduzeća, koje je juče bilo angažovano na području Crmnice", rekao je Berjašević .

On je rekao da je neophodno da putevi budu prohodni kako bi bio otklonjen kvar na elektro mreži, koji je lociran na dijelu od Ostrosa ka Murićima i Virpazaru.

Galerija

Bonus video: