Mugoša najavio izgradnju američke škole u Podgorici

Ambasadorka SAD posebno je pozdravila napore Glavnog grada na stvaranju bolje gradske infrastrukture
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 18:43h

Gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Su K. Braun.

Po ocjeni ambasadorke Braun, SAD nastavljaju da unapređuju dobre partnerske odnose sa Crnom Gorom i Podgoricom, čemu Glavni grad daje značajan doprinos.

Gradonačelnik Mugoša je ocijenio da Podgorica ima izuzetno pozitivna iskustva u saradnji sa državom Merilend.

Sagovornici su se saglasili da privredna saradnja između dvije zemlje treba da bude još intenzivnija i da za to postoje realne pretpostavke i izrazili nadu da će Balkansko-američki forum, koji će se održati u septembru ove godine u Podgorici, dati značajan podsticaj unapređivanju dalje ekonomske saradnje između SAD i čitavog regiona.

Ambasadorka SAD posebno je pozdravila napore Glavnog grada na stvaranju bolje gradske infrastrukture

"Ambasadorka SAD posebno je pozdravila napore Glavnog grada na stvaranju bolje gradske infrastrukture i drugih uslova za razvoj biznisa i podsticanje stranih ulaganja. Naglašavajući činjenicu da je javnosti malo poznato da je u Crnoj Gori danas prisutno dvadeset šest američkih kompanija, od čega su samo dvije van Podgorice", ističe se u saopštenju.

Da se konkretizuje saradnja

Gradonačelnik Mugoša je predložio da se konkretizuje saradnja u razmjeni stručnjaka, posebno iz oblasti zaštite životne sredine kao i usavršavanja na postdiplomskim studijama za potrebe proizvodnje organske hrane i mljekarstva.

Mugoša je upoznao svoju gošću da će Glavni grad ispuniti obaveze u realizaciji projekta američke škole, za sve uzraste, koja postaje sve aktuelnija potreba diplomatske zajednice u Podgorici.

Sa funkcionisanjem ovakve obrazovne institucije stvaraju se uslovi za optimalniji život ne samo diplomatsko-konzularnih predstavnika, već i brojnih inostranih poslovnih ljudi i njihovih porodica, ističe se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: