Fond: Neprofesionalni i neumjesni navodi kolumnistkinje

"Kolumnistkinja se bavi zamjenom teza, nastavlja sa zbunjivanjem javnosti i navodi da životi građana zavise od procedura i nedostatka sredstava", navodi se u reagovanju Fonda za zdravstveno osiguranje
73 pregleda 2 komentar(a)
Fond za zdravstvo, Foto: Boris Pejović
Fond za zdravstvo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2018. 14:59h

Kolumnistkinja Ratka Jovanović Vukotić u tekstu "Kako upokojiti istinu" objavljenom u "Vijestima" iznijela je neprofesionalne i neumjesne navode, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Fonda za zdravstveno osiguranje.

"U prošlom reagovanju na tekst kolumnistkinje potrošen je minimum riječi, neprofesionalno i neumjesno pisanje na jako osjetljivu temu, sve ostalo je bilo namijenjeno građanima koji se ovakvim pisanjem dovode u zabunu. I ovo reagovanje je isključivo zbog istih da ne bi bilo zabune. Da li iz neznanja ili poimanja pojma intelektualac da je to neko ko je uvijek protiv vlasti, kolumnistkinja se bavi zamjenom teza, nastavlja sa zbunjivanjem javnosti i navodi da životi građana zavise od procedura i nedostatka sredstava", navodi se u reagovanju.

Procedura za upućivanje u inostranstvo je, kako ističu iz Fonda, zakonski okvir za ostvarivanje tog prava i nikada se nije desilo da zbog procedure neko nije upućen na liječenje.

"Godišnje se o trošku Fonda uputi van granica Crne Gore na liječenje, kontrolne preglede i dijagnostiku oko 5.000 osiguranika za šta Fond utroši oko 10 miliona eura. Takođe, nikada se nije desilo da neko ne bude upućen na liječenje u inostranstvo zbog nedostatka sredstava, a odluku o načinu liječenja donosi isključivo medicinska struka. Nećemo se obazirati na komentar o „ponjavama“, jer čini se jasno je ko ih piše zbog čega prekidamo svaku dalju polemiku", zaključuje se u reagovanju Fonda.

Bonus video: