Protest se širi na sjever: Neće više da trpe

Milorad Mitrović predstavnik NVO “Breznica Pljevlja“ kazao je da se želi na jasan i korektan način tužilaštvu i „ovoj vlasti“ poručiti da se ne može izdržati ovakvo stanje
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 14:01h

Mirni protest građana i radnika sa sjevera Crne Gore biće održan 10. februara,odlučio je organizacioni odbor.

Na konferenciji za novinare u bjelopoljskom hotelu „Bijela rada“ govorili su predstavnici NVo sektora i propalih preduzeća.

Ukoliko je potrebno treba blokirati prugu i magistralu i ići za Podgoricu, kaže Dragan Šćepanović

Predsjednik NVO “Euromost“ Almer Mekić rekao je da traže od tužilaštva da hitni preispita sve privatizacije na sjeveru države i "pokrene postupak protiv svih koji su učestvovali u nezakonitoj prodaji i kupovini imovine radnika, zlupotrebljavajući njihove akcije, nezavisno kada se to desilo".

"Takođe ćemo tražiti smjenu rukovodilaca, tužilaštva, policije i sudstva za koje postoji sumnja da su zataškavali postupke", rekao je Mekić.

Osim toga, organizatori protesta zahtijevaju:

  • da se pomognu invalidi rada i pokrene socijalni dijalog na sjeveru države
  • da se spriječi pljačka gradjana putem računa za struju
  • da se zaustavi masovno iseljavanje sa sdjevera
  • da se tužilaštvo uključi u borbu protiv korupcije u svim institucijama
  • da se ispitaju rukovodioci poslovnih banaka koji su na razne načine opljačkali građane dozvoljavajući da im se zloupotrebe dokumenta
"U ovoj državi su se organizovali i kriminalci, narko dileri i drugi delikventi"

"Ukoliko je potrebno treba blokirati prugu i magistralu i ići za Podgoricu koja nije prekosvijeta ali pod uslovom da svi budemo zajedno", rekao je .

Radnici, seljaci, omladina

Milorad Mitrović predstavnik NVO “Breznica Pljevlja“ kazao je da se želi na jasan i korektan način tužilaštvu i „ovoj vlasti“ poručiti da se ne može izdržati ovakvo stanje.

"Nećemo više trpjeti sve ovo što se dešavalo u proteklih 20 godina jer su se u ovoj državi organizovali i kriminalci, narko dileri i drugi delikventi,svi osim poštenog naroda", poručio je Mitrović.

On je na protest u Bijelom Polju pozvao radnike, seljake - sve građane a pogotovu omladinu i studente, "koji moraju u svoje ruke da preuzmu svoje živote i ono što urade".

O teškom položaju radnika ukazali su predstavnici GRO“Radnik“,“Prve Petoljetke“, “Jekona“ , „Lenke“ i Robne kuće „Beograd“, Svetozar Čabarkapa, Rasim Čelebić, Feta Kolić i Jadranka Brzać.

Galerija

Bonus video: