Hladni talas neće omesti nastavu u školama

Kako tvrde direktori, obezbijeđeno je adekvatno grijanje, a zaliha goriva biće dovoljno do kraja zime
0 komentar(a)
pavle rovinski, Foto: Arhiva Vijesti
pavle rovinski, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2012. 21:32h

Predstojeći talas hladnog vremena i znatan pad temperature ne može iznenaditi gradske i prigradske škole koje su, nakon raspusta, od ponedjeljka ponovo dočekale đake.

Kako tvrde direktori, obezbijeđeno je adekvatno grijanje, a zaliha goriva biće dovoljno do kraja zime.

Da se vrate u školske klupe, snijeg nije omeo učenike OŠ „Šćepan Ðukić” u Lijevoj Rijeci.

Predsjednik te MZ Pavle Boričić kazao je da kombi za prevoz đaka za sada nesmetano saobraća, a da su učenike nakon raspusta dočekale tople učionice.

"Ostaje samo da se nadamo da snijeg neće napadati toliko da onemogući dolazak djece do škole", kazao je Boričić.

Od sniježnih nameta, poučeni iskustvom, strepe i na Barutani.

Dovoljno drva

Direktorica OŠ “ Savo Kažić” Marina Vujović kazala je da su učionice škole, koju pohađa 37 đaka, tople.

"Obezbijeđeno je dovoljno drva za grijanje i prevoz učenika. Jedino nas može iznenaditi da sniježna mećava zatrpa puteve, što se dešavalo, kada bi nastava morala biti obustavljena dok čistači oslobode cestu", navela je Vujović.

I u Zatrijebču učenici još uvijek nesmetano odlaze na nastavu.

Predsjednik te MZ Ljeka Dedivanaj naveo je da je oko tridesetak učenika nakon raspusta vratilo u tople učionice te škole.

Predsjednik te MZ Ljeka Dedivanaj naveo je da je oko tridesetak učenika nakon raspusta vratilo u tople učionice te škole.

I u gradskim školama obezbijeđeno je dovoljno goriva za grijanje, te ne strahuju da bi nagli pad temperature mogao da ometa nastavu.

Direktor OŠ ”Dr Dragiša Ivanović” Niko Raičević kazao je da je ta obrazovna ustanova juče obezbijedila određene količine mazuta, te da grijanje radi punim kapacitetom.

"Učionice se griju od pet ujutro do 18 sati. Zbog trenutno niskih temperatura grijemo punim kapacitetom", kazao je Raičević.

Grijanje cijeli dan

U OŠ “Oktoih” , prema riječima direktora Vukića Konjevića, učionice su tople, a novu isporuka lož-ulja očekuju za 15 dana.

"Grijemo punim kapacitetima i tako ćemo nastaviti sve dok temperature ne budu porasle", uvjerava Konjević.

Isto ističe i direktor OŠ “Branko Božović” Ranko Vušović, koji je naveo da se učionice adekvatno zagrijavaju, te da ih zahlađenje ne brine jer imaju dovoljno zaliha sredstava neophodnih za grijanje.

U srednjoj Ekonomskoj školi dovoljne količine mazuta dopremljene su prekjuče.

"Obezbijedili smo dovoljno zaliha do kraja zime.U funkciji su svi kotlovi, grije se punim kapacitetom", uvjerava direktor te ustanove Branislav Đukić.

Bonus video: