RTCG traži da građani plate digitalizaciju

“RTCG se mora digitalizovati... a država mora da finansira ovaj kredit. U Vladi su već svjesni pomaka koje RTCG pravi u posljednje vrijeme
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 20:51h

Menadžment RTCG zatražiće od Vlade 6,7 miliona eura za digitalizaciju državne televizije.

Sa postojećim budžetom, RTCG ne može vraćati još jedan kredit, pa je Savjet zaključio da se uskoro zatraži od Vlade da finansira kupovinu opreme neophodne za digitalizaciju.

Vojvodić, međutim, nije direktno odgovorio da li mu je iz Vlade obećan novac.

Na pitanje šta će se desiti sa digitalizacijom, koja bi, u skladu sa zakonom, trebalo da bude okončana do kraja godine, ako Vlada odbije da pomogne, direktor RTCG Rade Vojvodić je odgovorio:

“RTCG se mora digitalizovati... a država mora da finansira ovaj kredit. U Vladi su već svjesni pomaka koje RTCG pravi u posljednje vrijeme... Moraće to da urade”.

Vojvodić, međutim, nije direktno odgovorio da li mu je iz Vlade obećan novac.

Đuranović: Oglasićemo se preko Tvitera

Predsjednik Savjeta Dušan Simonović saglasan je da se novac za digitalizaciju zatraži od Vlade, ali ne zna kakav će dobiti odgovor iz kabineta Igora Lukšića.

“Država ima puno prioriteta...”, kazao je Simonović.

Član Savjeta Branko Banjević, međutim, smatra da od digitalizacije zavisi i ulazak Crne Gore u EU.

“RTCG je auto-put koji državu vodi u EU. Treba im (Vladi) reći - podignite kredit i otplaćujte ga”, kazao je, između ostalog, Banjević.

“RTCG je auto-put koji državu vodi u EU. Treba im (Vladi) reći - podignite kredit i otplaćujte ga”, kazao je, između ostalog, Banjević.

“Ako to uradi, oglasićemo se preko Tvitera”, kazao je Đuranović.

Zaključeno je da se u pregovore s Vladom krene nakon što menadžment izradi projekat digitalizacije, dobije saglasnost Savjeta i nezavisnog revizora.

Savjet je krajem decembra prošle godine dao saglasnost da se RTCG zaduži 2,5 miliona eura za isplatu otpremnina i plaćanje, kako je objašnjeno, neodložnih dugovanja.

Predviđeno je da menadžment potroši 1,5 miliona na plaćanje nagomilanih dugova, a ostatak na otpremnine zaposlenih koji pristanu da napuste Javni servis...

Savjet nije dao saglasnost Vojvodiću da znatno povećanje zarada vodećih novinara, urednika i direktora, kroz izmjene nedavno usvojenog Pravilnika.

Aktuelni logo "morbidan"

Rasprava o tome je odložena, ali preovladava stav da bi to trebalo uskoro učiniti.

Vojvodić smatra da je aktuelni logo “morbidan”.

Savjet je usvojio finansijski plan za ovu godinu i programske orijentacije Radija i Televizije.

Donesena je i odluka da se raspiše konkurs za izradu novog znaka državne televizije.

Vojvodić smatra da je aktuelni logo “morbidan”.

On je kazao da će za novi znak i špice RTCG biti potrošeno do 50.000 eura.

Galerija

Bonus video: