Milan Jeftić dobija posao i medalju za hrabrost

Jeftić je potvrdio “Vijestima” da je premijer Igor Lukšić pokrenuo inicijativu za njegovo zaposlenje
243 pregleda 0 komentar(a)
milan jeftic, Foto: TV Vijesti
milan jeftic, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 01.02.2012. 00:28h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlikovaće medaljom za hrabrost tridesetpetogodišnjeg Kolašinca Milana Jeftića koji je 19. januara spasio život Podgoričaninu V. M. koji je pokušao samoubistvo skokom u nabujalu Moraču.

Iz kabineta predsjednika je saopšteno da je “Jeftić i ranije iskazivao izvrstan nivo humanosti učestvujući, između ostalog, u pomoći povrijeđenim u saobraćajnim udesima.

Skromni Kolašinac Milan Jeftić kazao je “Vijestima” da ga raduje medalja koju će dobiti na inicijativu kolašinskog Crvenog krsta.

Ubrzo potom na mjesto događaja stigli su policija i vatrogasci. Oni su pomogli prilikom spasavanja V. M., koji je odmah potom prevezen u Klinički centar Crne Gore.

V. M. je dugogodišnji vozač u preduzeću „Bonita trejd“, ali je nedavno ostao bez posla, poslije čega je neuspješno pokušavao da se zaposli.

Skromni Kolašinac Milan Jeftić kazao je “Vijestima” da ga raduje medalja koju će dobiti na inicijativu kolašinskog Crvenog krsta.

Nema para za akumulator

Ovaj nezaposleni mladić koji u Podgorici živi kao podstanar sa takođe nezaposlenom suprugom i dvoje djece u šali kaže da zbog publiciteta koji je stekao poslije spasavanja Podgoričanina doživljava i prijatne susrete na ulicama Podgorice.

"Nikakav mi je akumulator, a ja ga prebacio u treću i ugasi mi se auto. Izašao sam nevoljno da guram kada me primijetiše neki momci i rekoše: “Evo ga onaj što je spasio čovjeka”. Pritrčaše i pomogoše mi da upalim. Šta ću, nemam para za novi akumulator", u šali priča Jeftić.

Jeftić je potvrdio “Vijestima” da je premijer Igor Lukšić pokrenuo inicijativu za njegovo zaposlenje.

"Zvao sam njegovog kuma. Kaže da je on u depresiji. Nadam se da će mu biti bolje", kazao je Jeftić.

Posljednjih dana brojni građani pridružili su se Fejsbuk grupi “Posao i stan za Milana Jeftića”, a u nekim televizijskim emisijama čula se inicijativa da se pomogne hrabrom spasiocu.

Jeftić je potvrdio “Vijestima” da je premijer Igor Lukšić pokrenuo inicijativu za njegovo zaposlenje.

"Tim povodom bio sam na razgovoru kod pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije Zorana Begovića", kazao je juče Jeftić, dodajući da je bilo govora o njegovom zaposlenju.

"Po struci sam automehaničar. Bilo je govora o mom radnom angažmanu u toj struci, što ću sa zadovoljstvom prihvatiti", kazao je Jeftić.

I ranije pomagao

Jeftić je među zemljacima iz Kolašina poznat kao učesnik spasilačkih akcija prilikom saobraćajnih udesa poslije kojih se hrabro spuštao u kanjon Morače.

Predsjednik kolašinskog Crvenog krsta Milan Marković kazao je “Vijestima” da je inicijativa za odlikovanje Jeftića podnijeta jer mu to nije prvi podvig.

“I ranije je Jeftić činio slične podvige, pa smatramo da zaslužuje da bude odlikovan za hrabrost”, kazao je Marković.

Bonus video: