ništa od obećanja

Uselili u zgrade "Šofranca", ali vode i dalje nema

U zgrade je već uselilo nekoliko stanara koji zbog finansijskih problema nijesu u mogućnosti da plaćaju stanarinu
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 17:15h

Kupci stanova u zgradama, koje je na Zabjelu gradila građevinska firma „Šofranac”, ni nakon višegodišnjeg kašnjenja ne mogu da usele u svoje stanove, jer nema vode.

Nedavno je zgrada priključena na elektromrežu, ali ne i na vodovodnu.

U zgrade je već uselilo nekoliko stanara koji zbog finansijskih problema nijesu u mogućnosti da plaćaju stanarinu, ali u svojim stanovima nemaju vodu.

"Nama se obećava da ćemo 1. februara useliti u svoje stanove, ali od toga očigledno nema ništa. Naime u stanovima nema vode, a u JP “Vodovod i kanalizacija” su nam rekli da nam voda neće biti priključena dok se ne kupe daljinski satovi. Investitor takođe nije gradio po DUP-u nego je prekoračio gabarite, i to je takođe problem. U JP “Vodovod I kanalizacija” su nam rekli dok se ovi problemi ne prevaziđu vode neće biti, a to znači da nema ni useljenja", kazao je predsjednik stanara zgrada Balša Boljević.

"Nama se obećava da ćemo 1. februara useliti u svoje stanove, ali od toga očigledno nema ništa"

Vodovod: Investitor odstupio od projekta

U JP “Vodovod i kanalizacija” smo dobili informaciju da u ovom trenutku nijesu u mogućnosti da priključe vodu u pomenute zgrade.

"Sa građanima nemamo ništa, jer još nijesmo došli do tog nivoa. Investitor je odstupio od projekta, odnosno nije gradio po postojećem DUP-u. Naime, na dijelu kuda je trebalo da prođe vodovodna mreža izgrađene su podzemne garaže. Neophodno je da investitor kod nas donese projekat izvedenog stanja i da na osnovu tog projekta, koji ponavljam ne odgovara postojećem DUP-u, riješimo pitanje priključivanja zgrada na vodovodnu mrežu. U suprotnom ne možemo da to uradimo", kazao je Filip Makrid, tehnički direktor JP “Vodovod i kanalizacija”.

Stanari ispred zgrade, foto: Luka zeković

Galerija