Mještani Barutane liječiće se u ambulanti

Vukčević je naveo da za sada nije u planu angažovanje izabranog pedijatra, iako bi im zbog velikog broja djece, svakako dobrodošao
0 komentar(a)
Dom zdravlja Barutana, Foto: Luka Zeković
Dom zdravlja Barutana, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2012. 16:52h

Mještani Barutane, nakon dvije godine pauze, ponovo će moći da se liječe u ambulanti.

Predsjednik MZ Barutana Ivan Vukčević kazao je da će u petak početi da se primaju prvi pacijenti, kojima će od osam do devet sati na raspolaganju biti ljekarski tim koji čine izabrani doktor za odrasle i medicinski tehničar.

"Zbog interesovanja naših žitelja inicirali smo ponovno otvaranje ambulante zahvaljujući kojoj će mještanima od sada biti dostupnija zdravstvena zaštita, a ujedno će se rasteretiti i gradske ambulante. Ambulanta će raditi petkom, a shodno potrebi, pacijenti će se pregledati i duže od jednog sata", kazao je Vukčević.

On je pozvao sve stanovnike Barutane da se odjave iz gradskih domova zdravlja i registruju kod doktora koji bude ordinirao u toj ambulanti.

"Na Barutani je znatan broj starije populacije kojima je neophodna pomoć ljekara, a mnogo jednostavnije im je da se pregledaju u ovdašnjoj ambulanti nego da odlaze u grad", smatra Vukčević.

Novootvorena ambulanta, prema njegovim riječima, adekvatno je opremljena, a u okviru nje biće otvorena i apoteka, koja će biti dovoljno snabdjevena za osnovne potrebe građana.

Vukčević je naveo da za sada nije u planu angažovanje izabranog pedijatra, iako bi im zbog velikog broja djece, svakako dobrodošao.

Bonus video: