Stanari dvije barake "Titeksa" na Zabjelu i dalje bez struje

Shodno članu 61 Pravilnika, kupac stiče pravo na ponovno priključenje na mrežu otklanjanjem uzroka zbog kojih je isključen
61 pregleda 0 komentar(a)
Titeksove barake, Foto: Vesko Belojević
Titeksove barake, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.01.2012. 18:03h

Stanari iz preostale dvije „Titeksove” barake na Zabjelu ni danas nisu priključene na elektromrežu.

Prema riječima stanara Rajka Dedića, danas su iz firme “Sigurnost” pregledali barake i dali atest Elektrodistribuciji koja će još jednom pogledati da li su elektroinstalacije u redu i najvjerovatnije pustiti struju tokom sjutrašnjeg dana.

Stanari u srednjoj baraci su prekjuče dobili struju, koju im je EPCG isključio prije deset dana, uz obrazloženje da to čini radi njihove bezbjednosti, jer su unutrašnje instalacije objekta u lošem stanju, a konstatovano je i neovlašćeno preuzimanje električne energije.

Iz Službe za odnose s javnošću EPCG “Vijestima” je saopšteno da su u ponedjeljak priloženi atesti o ispravnosti unutrašnje instalacije za 16 potrošača u jednoj od tri barake u Ulici 27. marta na Zabjelu, nakon čega je ekipa ED Podgorica priključila potrošače na mrežu.

"Nadamo se da će potrošači i u preostala dva objekta u što kraćem roku dovesti instalacije u ispravno stanje i pribaviti ateste o ispravnosti, nakon čega se stiču uslovi za ponovno priključenje na mrežu. Podsjećamo da su potrošači pomenutih objekata tokom prošle sedmice priložili atest za uzemljenje , ali ne i za ispravnost unutrašnje instalacije", saopšteno je iz EPCG.

Kako je saopšteno, u interesu EPCG je priključenje potrošača, ali da bi priključenjem bez tražene dokumentacije, doveli u pitanje bezbjednost potrošača, prekršili zakon i snosili punu odgovornost za posljedice moguće havarije zbog stanja instalacija.

-Podsjećamo da Pravilnik o snabdijevanju el.ektričnom energijom član 58, porazumijeva da će operator distribucije isključiti kupca sa mreže ukoliko redovnom kontrolom ustanovi da priključak potrošača na mrežu ne ispunjava propisane tehničke uslove, kao i da nadležni mrežni operator može kupca isključiti sa mreže i bez prethodnog upozorenja, ako se radi o tehničkoj neispravnosti koja predstavlja opasnost po ljudske živote i imovinu-navodi s eu saopštenju.

Shodno članu 61 Pravilnika, kupac stiče pravo na ponovno priključenje na mrežu otklanjanjem uzroka zbog kojih je isključen.

Bonus video: