Stanari jedne barake "Titeksa" na Zabjelu dobili struju

Stanarima je prije deset dana EPCG isključila struju, uz obrazloženje da to čine radi njihove bezbjednosti
73 pregleda 0 komentar(a)
Titeksove barake, Foto: Vesko Belojević
Titeksove barake, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.01.2012. 18:05h

Stanari u srednjoj "Titeksovoj" baraci na Zabjelu danas su dobili struju, a u utorak se očekuje da i preostale dvije barake budu priključene na elektromrežu.

Prema riječima stanara Rajka Dedića, za utorak je predviđen pregled preostale dvije barake, nakon čega očekuju da i te dvije barake dobiju struju.

"Sve je urađeno kako treba, samo još da se uradi testiranje i da EPCG pusti struju. Komšije iz dvije barake su plaćali troškove u iznosu od 70 eura privatnom licu koje je Agencija za sigurnost preporučila. Mislim da će i stanari barake u kojoj ja živim platiti ako nas oni ne budu "humanitarno častiti"", kazao je Dedić.

Stanari su, kako je ispričao, prethodnih dana slali dopise gradonačelniku Podgorice i Mjesnoj zajednici Zabjelo, ali nikakav odgovor nijesu dobili. Bez struje i uz hladnoću koja je vladala prethodnih dana, stanari su, prema Dedićevim riječima, "teško preživljavali".

"Mnogi su bacili hranu, jer nijesu na vrijeme uspjeli da je sklone kod nekoga. Što se grijanja tiče, neko se grijao na drva, neko kod komšija, a neko se smrzavao", kazao je Dedić.

Stanarima je prije deset dana EPCG isključila struju, uz obrazloženje da to čine radi njihove bezbjednosti, jer su unutrašnje instalacije objekta u lošem stanju, a konstatovano je i neovlašćeno preuzimanje električne energije.

Sanacija unutrašnjih instalacija, kako su tada saopštili, nije u nadležnosti EPCG, već održavanje elektromreže do mjernog mjesta, te da će ponovno priključenje potrošača na mrežu biti moguće nakon dovođenja instalacija u ispravno stanje.

Ne traže pomoć

Dedić je ispričao da su im iz EPCG zamjerili što su se obratili medijima.

"Ovo svako vidi, svi čitaju. Rođaci i prijatelji iz inostranstva su nas preko Interneta kontaktirali da provjere šta je u pitanju. Od nikoga ne tražimo pomoć, samo da nam puste struju i da živimo kao i ostali narod", kazao je on.

Bonus video: