30 žabljačkih učenika bez prevoza do škole

Problem na koji su njihovi roditelji ukazivali duže vrijeme kulminirao je jesenas jednodnevnim bojkotom nastave
0 komentar(a)
prevoz đaka, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
prevoz đaka, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.01.2012. 12:56h

Do početka drugog polugodišta ostalo je još nedjelju dana a za više od 30 osnovaca i srednjoškolaca, koji iz poddurmitorskih sela pohađaju školu u Žabljaku, nije riješeno pitanje prevoza.

Problem na koji su njihovi roditelji ukazivali duže vrijeme kulminirao je jesenas jednodnevnim bojkotom nastave, okupljanjem roditelja i sastancima sa rukovodstvima škola i Opštine Žabljak.

Nađeno je privremeno rješenje do kraja prvog polugodišta. Školski kombi sa kojim raspolaže srednja škola dva mjeseca je prevozio đake. Tako je dogovoreno između ministarstva prosvjete, škola i lokalne uprave. Posao je organizovan preko Komunalnog preduzeća koje je snosilo glavninu troškova autobusa i vozača.

Na sjednici SO Žabljak, koja je održana krajem prošle godine, odbornik i direktor OŠ "Dušan Obradović" Veselin Vukićević ukazao je na taj problem i apelovao na najviši zakonodavni organ u Opštini da se to pitanje tokom januara riješi.

On je "Vijestima" kazao da su se on i njegov kolega iz srednje škole Živorad Bojović sastali sa čelnicima Opštine i, prema dogovoru, zahtjev za rješavanje problema poslat je Opštini i ministarstvu ali odgovora još uvijek nema niti je rješenje na vidiku.

Bonus video: