Bivša radnica 20 godina čeka stan od Telekoma

Alkovićeva sa svojim teško bolesnim četrdeset osmogodišnjim sinom, osobom sa invaliditetom, živi u veoma lošim i nehigijenskim uslovima
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 19:16h

Penzionerka iz Spuža Rabija Alković (74) više od dvije decenije bezuspješno traži stan od kompanije Telekom u kojoj je radila 28 godina.

Ona tvrdi da je navodno neposredno pred odlazak u penziju ispunila kriterijume za dobijanje stana, ali da je prilikom raspodjele zakinuta zahvaljujući tadašnjem pravniku te kompanije, Nikoli Janjeviću.

Alkovićeva sa svojim teško bolesnim četrdeset osmogodišnjim sinom, osobom sa invaliditetom, živi u veoma lošim i nehigijenskim uslovima.

Za njen problem, tvrdi Alkovićeva, interesovali su se samo Udruženje invalida i predsjednik Filip Vujanović, ali ona je i dalje bez sigurnog krova nad glavom.

Alkovićeva sa svojim teško bolesnim četrdeset osmogodišnjim sinom, osobom sa invaliditetom, živi u veoma lošim i nehigijenskim uslovima u poslovnom prostoru TKC - Danilovgrad u Spužu, koji je odlukom Odbora direktora Telekoma 13. maja 2003. godine dobila na korišćenje. U tom prostoru ona je stanovala i 10 godina prije odluke i za to vrijeme sama je održavala zgradu u kojoj se nalazi.

Tvrdnje Alkovićeve neosnovane

Iz Telekoma “Vijestima” je saopšteno da njena prava nijesu povrijeđena ni na koji način. Kako su saopštili, na njen zahtjev Crnogorski Telekom 2003. godine, imajući u vidu njenu kompletnu situaciju, joj je izašao u susret.

"Njeni navodi su u potpunosti neosnovani."

Oni dodaje da je "u tom postupku je utvrđeno da je Rabija Alković nosilac stanarskog prava na stanu u kojem je živjela sa svojim bivšim suprugom, zbog čega nije mogla ostvariti prioritet za dodjelu stana u Telekomu. Njeni navodi su, zbog svega toga, u potpunosti neosnovani."

Galerija

Bonus video: