Mugoša obećao sanaciju visećeg mosta u Rijeci Piperskoj

On smatra da bi saobraćajno povezivanje putem sa susjednim selom Duga, iziskivalo velika novčana sredstva
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 17:21h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša, kazao je na sastanku sa predstavnicima sela Rijeka Piperska, da će početkom naredne nedjelje stručna komisija obići pješački viseći most preko rijeke Morače i predložiti mjere za njegovu sanaciju.

"Nakon toga će se sačiniti predmjer i predračun potrebnih radova i organizovati novi sastanak na kome bi se dogovorile dalje aktivnosti na sanaciji mosta", saopštio je Mugoša.

Predsjednik Mjesne zajednice Bioče Rajko Milikić, kazao je da je most u veoma lošem stanju, naročito poslije posljednjih vremenskih nepogoda, što je uzrokovalo i popuštanje sajli koje nose most.

Milikić je kazao da su radnici Elektrodistribucije, u želji da pomognu mještanima, zatezali sajle, ali da to nije dovoljno da bi se preko mosta moglo bezbjedno prelaziti.

On smatra da bi saobraćajno povezivanje putem sa susjednim selom Duga, iziskivalo velika novčana sredstva, s obzirom na teren kroz koji bi trebalo izgraditi put.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave za vode, Agencije za izgradnju Podgoricie, koncesionari koji vrše eksploataciju šljunka iz Morače.

Predstavnici Uprave za vode i koncesionari su saopštili da, prema važećim propisima, koncesionari nijesu u obavezi da učestvuju u finansiranju takvih i sličnih radova, kao i da na toj lokaciji nijedan od koncesionara ne eksploatiše šljunak.

"I pored toga, koncesionari su spremni da pomognu sanaciju mosta", kazao je Mugoša.

Porodici Božović viseći most je jedina veza sa svijetom, jer im se kuća nalazi na lijevoj obali Morače i nemaju puta. Most je dodatno oštetio jak sjeverni vjetar u vrijeme božićnih praznika.

Galerija

Bonus video: