Radunović: Našu zemlju su građani pretvorili u parking

On je dodao i da je samo nedostatak dobre volje gradske administracije jedini uzrok dugogodišnjih problema
115 pregleda 0 komentar(a)
parking ispod Gorice, Foto: Zoran Đurić
parking ispod Gorice, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.01.2012. 17:30h

Dražen Radunović, jedan od vlasnika zemljišta u Ulici Veliše Mugoše kod Vezirovog mosta, koje građani godinama koriste kao saobraćajnice i parkiralište, izjavio je da želi obavijestiti javnost, ali i državnog tužioca, da postoji mogućnost da je u tom dijelu grada od “strane pojedinih ljudi iz administracije Glavnog grada a na štetu Glavnog grada i građana, napravljena višemilionska šteta”.

Radunović je istakao da agonija porodice Radunović traje skoro deset godina.

"Zgrade su napravljene, a eksproprijacija nije izvršena za saobraćajnice. Dio zemljišta koji se koristi za saobraćajnice na zadovoljstvo porodice plaćen je Banju Radunoviću, a ostali članovi šire porodice nadale su se da će i njihova imovina, takođe, biti plaćena. Međutim, to se na naše iznenađenje nije desilo", rekao je Dražen Radunović.

Osjećamo se prevarenim i poniženim. Pokušavao sam čitavu deceniju da stupim u kontakt sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom.

"S obzirom na to da sve ovo traje punu deceniju, moramo reći da je sve prevršilo mjeru. Ako je iko pokazao strpljivost i toleranciju, bila je naša porodica. Ukoliko državni tužilac smatra da mogu pomoći, stojim na raspolaganju. Osjećamo se prevarenim i poniženim. Pokušavao sam čitavu deceniju da stupim u kontakt sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom, ali su svi moji pokušaji bili bez rezultata. Skoro da možemo kazati da smo ostali bez imovine, jer je građani koriste kao saobraćajnicu i parkiralište", kazao je Radunović.

On je dodao i da je samo nedostatak dobre volje gradske administracije jedini uzrok dugogodišnjih problema.

"Na žalost, prinuđeni smo da nepopularnim metodama štitimo našu imovinu, kako bi skrenuli pažnju javnosti na naše probleme. Svakako, treba napomenuti da smo svojevremeno, nezvanično dobijali punude za našu zemlju ali nijesmo mogli pristati jer je to bilo znatno ispod vrijednosti", rekao je Radunović.

Otvorili rampu

Zorka Radunović-Rakočević izjavila je da je ponovo otvorila parkiralište na njenom zemljištu, koje dan ranije zatvorila metalnim lancima.

"Sigurna sam da nema ljudi, pa valjda i vozača, koji ne znaju da svako korišćenje tuđe imovine u bilo kojem obliku, treba i mora da se plati. Smatram da sam sa pravom tražila od stanara bar neku malu svotu novca jer se oni svakodnevno parkiraju na našoj imovini. Skidanje lanaca je samo privremeni ustupak i pokazatelj naše dobre volje, jer u zgradi žive porodice sa malom djecom. Mi smo ponovo otvorili rampu, a šta će te vi da radite, to ćemo da vidimo", rekla je Zorka.

Bonus video: