Počinje izgradnja informacionog sistema Ministarstva odbrane i VCG

Realizaciju projekta finansira Kraljevina Danska. Početku realizacije projekta prisustvovaće pomoćnik ministra odbrane Mira Cerović
0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 19.01.2012. 12:40h

Realizacija projekta izgradnje informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva odbrane (MO) i Vojske Crne Gore (VCG), koje finansira Kraljevina Danska počeće sjutra u Vazduhoplovnoj bazi Golubovci.

Iz MO je saopšteno da će početku realizacije projekta prisustvovati pomoćnik ministra odbrane Mira Cerović.

Cerović je prošle godine sa predstavnicima iz Danske potpisala Sporazum o finansijskoj donaciji u iznosu od 240 hiljada eura.

"Ovom donacijom Ministarstva odbrane Kraljevine Danske, crnogorsko Ministarstvo dobija savremeni informaciono-komunikacioni sistem u skladu s NATO standardima, i predstavljaće jedinstven sistem tog tipa u Crnoj Gori i stepenicu više u procesu integracije u NATO i Evropsku uniju”, kaže se u saopštenju.

Tokom realizacije projekta planirana je i obuka zaposlenih, “u cilju podizanja nivoa znanja u procesu upravljanja savremenim informaciono-komunikacionim sistemima”.

"Realizacija ovog projekta stavlja na raspolaganje službenicima Vojske i MO stabilnu osnovu, po NATO standardima, za razmjenu svih vrsta elektronskih informacija, ali i predstavlja nastavak kvalitetne saradnje u oblasti odbrane između dvije države”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: