Banjo Radunović postavio lance oko parkinga u Zagoriču

Radunovići su na svojem zemljištu istakli tablu sa obavještenjem da će nakon 17 sati zatvoriti parking i da su stanari dužni ukloniti automobile
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2012. 17:51h

Banjo Radunović zagradio je metalnim lancima ulaz na svoje zemljište koje je godinama služilo kao saobraćajnica i parkiralište stanara zgrada u Ulici Veliše Mugoše u blizini Vezirovog mosta.

Radunović je to uradio u ime svoje sestre Zorke Radunović - Rakočević u čijem vlasništvu su sporne parcele.

"Otkada sam ponovo postala vlasnik zemljišta od 2.205 metara kvadratnih, a to je bilo 14. marta 2011. godine, oko pedeset vlasnika automobila danju i noću parkiraju na mojem imanju. Za to vrijeme stalno su obećavali neku nadoknadu, ali nikada nijesam dobila nijedan cent", rekla je Zorka napomenuvši da živi kao podstanar i plaća kiriju 250 eura.

Zorka Radunović Rakočević je napomenula da stanari mogu koristiti oko 30 mjesta u garaži i deset parking mjesta pri samom ulazu.

Uprava za nekretnine je 16. marta 2011. godine vratila sporno zemljište Zorki Radunović-Rakočević.

"Na osnovu poreza na promet dužna sam platiti 3.303 eura u određenim ratama, jer to nije uradio raniji vlasnik", rekla je Zorka.

"Garaže zjape prazne"

Radunovići su na svojem zemljištu istakli tablu sa obavještenjem da će nakon 17 sati zatvoriti parking i da su stanari dužni ukloniti automobile.

"Lična svojina je neprikosnovena dok garaže zjape prazne, ali se zato uzurpira imovina moje porodice. Veliki broj građana misli da živimo u zemlji društvene svojine. U Crnoj Gori na "vlasti" je lična svojina i ona je pravni temelj države koji se mora poštovati", saopštili su Radunovići.

„Vijesti” su ranije objavile tekst o bratu i sestri Banju i Zorki Radunović-Rakočević, vlasnicima zemljišta ispod brda Gorica, koje stanari novoizgrađenih zgrada godinama koriste za parkiranje.

Radunovići su tada najavili da će na ulazu u svoju imovinu postaviti rampu ukoliko stanari zgrade ne uplate po 30 eura za tromjesečno parkiranje.

U saopštenju porodice Radunović se navodi da je njihova imovina u proceduri kod nadležnih opštinskih organa, kao i da ne znaju koliko taj proces može trajati.

Gradio “Evro stan”

Stanove u zgradi u Ulici Velimira Mugoše gradila je kompanija „Evro stan”. U jednoj zgradi ima 80, a u drugoj 40 stanova. U stanovima su uglavnom parovi sa djecom. Stanari su ranije izjavili da je prilaz do zgrada makadamski i da su suočeni sa prašinom ljeti i velikim blatom zimi.

"Ponekad je nemoguće doći do automobila parkiranog u “rupi”, koja se nalazi ispred zgrade. Ona je u stvari temelj za zgradu koja nikada nije napravljena, što znači da za ove dvije zgrade nikad nije ni planiran parking. Kako su bili neriješeni odnosi između izvođača i vlasnika, odnosno kako izvođač nije završio zgradu i vlasniku zemljišta dao dogovoreni dio zgrade, zemljište je vraćeno u posjed prvobitnog vlasnika”, Zorke Radunović-Rakočević", istakli su tada stanari.

Bonus video: