Rampa na prelazu Sekulići spuštena više od dva sata

Rampe na pružnom prelazu Sekulići u Danilovgradu u noći između srijede i četvrtka, oko ponoći, bile su spuštene duže od dva sata
0 komentar(a)
Sekulići, pruga, Foto: Jelena Jovanović
Sekulići, pruga, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.01.2012. 19:00h

Rampe na pružnom prelazu Sekulići u Danilovgradu u noći između srijede i četvrtka, oko ponoći, bile su spuštene duže od dva sata. Zbog spuštenih rampi nije se moglo proći automobilom, pa su učesnici u saobraćaju prugu prelazili između spuštenih rampi.

Sagovornik “Vijesti” iz policije, kazao je da učesnici u saobraćaju prelaskom šina između spuštenih rampi dovode u pitanje sopstvenu i tuđu bezbjednost.

“Ranije se češće dešavalo da se rampe spuste zbog kvara, ali ekipe Željezničke infrastrukture Crne Gore problem su uvijek veoma brzo rješavale”, kazao je on.

Ratko Stijepović, direktor Sektora za elektrotehničke poslove u ŽICG, pojasnio je da je u pitanju “teži kvar tehničke prirode”.

“Pola sata prije ponoći evidentirano je da su spuštene rampe. Dežurna ekipa je već bila na drugoj intervenciji, ali vrlo brzo nakon prijema signala o kvaru izašla je na teren i ustanovila da je u pitanju kvar tehničke prirode sa mikrokontrolorom. Kvar je otklonjen oko 1 sat i trideset minuta iza ponoći i omogućeno je nesmetano odvijanje saobraćaja”, kazao je Stijepović.

Bonus video: