Vojvodić i Rutović se spore oko urednika Prvog programa

Generalni direktor Radio televizije Crne Gore ne želi da Marina Vuković ubuduće bude na poziciji urednika Prvog programa. Istog mišljenja su i neki članovi Savjeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 09:31h

Generalni direktor Radio televizije Crne Gore Rade Vojvodić ne želi da Marina Vuković ubuduće bude na poziciji urednika Prvog programa.

Njegovoj namjeri da se smijeni Vuković najoštrije se protivi direktorka Televizije Radojka Rutović, koja je, prema informacijama “Vijesti”, ostanak na toj funkciji uslovila nastavkom saradnje s dosadašnjom urednicom Prvog kanala.

Uprkos svemu, Vojvodić je sinoć “Vijestima” potvrdio da će Vuković na toj poziciji ostati do 1. marta, baš kao i vršilac dužnosti urednika Satelitskog programa RTCG Olivera Vukadinović.

On je kazao da će novi (stari) urednici Prvog i Satelitskog programa biti izabrani najkasnije do 1. marta.

“Nema potrebe da žurimo jer ćemo, u skladu s odlukom Savjeta RTCG, urednike izabrati bez raspisivanja konkursa”, kazao je Vojvodić "Vijestima".

"Rutović biram ja i ona odgovora meni za rad, kao što ja odgovoram Savjetu”, kazao je Vojvodić

Upitan da prokomentariše insistiranje Rutović da Vuković bude izabrana za urednicu Prvog programa, Vojvodić je ocijenio da može da razumije što Rutović insistira na svojoj ekipi.

“Ali, i Rutović biram ja i ona odgovora meni za rad, kao što ja odgovoram Savjetu”, kazao je Vojvodić.

Rutović sinoć nije željela da komentariše taj slučaj.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović ocijenio je sinoć da se menadžment RTCG mora ponašati principijelno, pojasnivši da ako je zbog loših rezultata smijenjen urednik Drugog programa Miroslav Radojević na isti način treba i postupiti sa urednicom Prvog.

“Sa istim ljudima nema promjena”, kazao je Đurović.

On je ocijenio da vjeruje da u RTCG ima kadra koji može pokriti uredničku poziciju, a ako pak nema, treba raspisati konkurs za to mjesto.

Bonus video: