AMIA zida, Miraks ne da projekat

Opština, i pored zahtjeva “AMIA”, još nije izvršila preimenovanje građevinske dozvole na njihovo ime
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 21:25h

Zavrzlame oko projekta apartmanskog naselja „Astra Montenegro“ na Zavali, ni nakon gotovo četiri mjeseca od kada su radovi nastavljeni, ne prestaju.

Vrijeme od 18 mjeseci, koliko su prilikom svečanog otvaranja gradilišta 1. oktobra, nakon gotovo dvogodišnje pauze, dali predstavnici Udruženja kupaca vila “AMIA”, koji tvrde da su pravni nasljednici cijelog projekta, polako ističe, a još se ne naziru veće promjene na jednom od najambicioznijih građevinskih poduhvata - izgradnji četrdesetak višespratnih vila i pratećih sadržaja apartmanskog kompleksa.

I dok Udruženje kupaca vila "AMIA" i dalje tvrdi da su oni pravni nasljednici cijelog projekta, dotle kompanija “Nazvanie.net”, koju je osnovao nekadašnji ruski milijarder Sergej Polonski, čija je firma “Miraks” i započela cijeli projekat na Zavali, sa svojim novim partnerom, moskovskim biznismenom, tvrdi da njoj pripadaju sva prava nad projektom “Astra Montenegro”.

Opština, i pored zahtjeva “AMIA”, još nije izvršila preimenovanje građevinske dozvole na njihovo ime, jer se u listu nepokretnosti zemlja na Zavali i dalje vodi na firmu „Zavala invest“, što je uslov za nastavak radova.

Takođe, tu je još aktuelna privremena mjera zabrane radova i otuđenja, koju je na ime kupca Leonida Krasnobajeva, početkom novembra prošle godine, izrekao kotorski Osnovni sud.

U cijeloj zbrci Opština, za koju je završetak Zavale jedan od prioriteta, jer sama činjenica da je upravo zbog izgradnje vila i postrojenja za desalinizaciju pokrenut sudski postupak protiv bivšeg rukovodstva lokalne uprave, još ne može da naplati višemilionski dug na ime komunalija zbog izgrađenih vila.

“AMIA” je uputila cirkularno pismo na adrese gotovo svih 90 vlasnika vila, u kojem ih obavještavaju šta su tokom decembra uradili na gradilištu

Međutim, dok se dvije strane spore ko je vlasnik projekta, iz “AMIA” su prije nekoliko dana uputili cirkularno pismo na adrese gotovo svih 90 vlasnika vila, u kojem ih obavještavaju šta su tokom decembra uradili na gradilištu.

U pismu, trećem po redu, jer gotovo na kraju svakog mjeseca iz ’AMIA’ su uredno obavještavali kupce šta su uradili, navode da je tokom decembra na gradilištu bilo angažovano 60 radnika i 12 građevinskih mašina.

Kako navode, urađeni su zemljani radovi, iskopi zemlje, nasipanje podloge, nasipanje kamena, te urađeni armirano-betonski radovi na pojedinim djelovima naselja.

Bonus video: