Olujna bura u Tivtu ruši stabla i bilborde

Metalna konstrukcija na starom vodotornju u parku u Donjoj Lastvi pala je na instalaciju javne rasvjete
161 pregleda 0 komentar(a)
oleandar, nevrijeme tivat, Foto: Siniša Luković
oleandar, nevrijeme tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.01.2012. 14:58h

Olujna bura i tramontana koje su na momente dostizale i orkanske udare nanijeli su dosta problema u Tivtu.

Zbog jakog vjetra, u petak je sa aerodrome Tivat obavljen samo jutarnji let “Montenegroairlinesovg” aviona za Beograd dok su svi ostali letovi otkazani i preusmjereni na aerodrome Golubovci.

Problema je u aviosaobraćaju bilo i jer je “Montenegroairlinesov” avion ujutro odletio za Moskvu, ali ne i za Beograd, dok su u popodnevnim satima kada je vjetar osjetno opao, normalno sletjeli JAT-ov avion iz Beograda i “Montenegroairlinesovi” vazduhoplovi iz Moske, odnosno Beograda.

Snažan vjetar u protekla dva dana nanio je dosta štete u tivatskoj opštini, a radnici JP „Komunalno“ su tokom cijelog dana otklanjali posljedice nevremena.

Tako je u Donjoj Lastvi, između restorana „Zlatno sidro“ i crkve Svetog Roka, vjetar je iz korijena iščupao oleander star tridesetak godina, ista sudbina zadesila je i stablo bora kod atomskog skloništa na Seljanovu.

Metalna konstrukcija na starom vodotornju u parku u Donjoj Lastvi pala je na instalaciju javne rasvjete. Kod Šoping centra na Seljanovu vjetar je preksinoć srušio tri čempresa i jedan bor.

Vjetar je u velikom Gradskom parku na pola prelomio četiri, oborio jedno starije stablo, a polomljeno je i dosta grana sa drugih stabala.

Srušena su i dva velika reklamna bilborda uz Jadransku magistralu na Opatovu i u mjestu Luka kod Lepetana, koje je vjetar srušio na obalu, odnosno u more.

U Kalimanju je palo staro stablo mimoze, na plaži na Seljanovu ogromna polomljena grana topole zadržala se u krošnji obližnje murve, a u krtoljskom zaseoku Kostići popadali su drveni stubovi javne rasvjete.

Pripadnici DVD “Krtoli” su intervenisali i uklonilu palo stablo velikog bora koji se srušio na put za Žanjice i luštička sela i za neko vrijeme ga učinio neprohodnim.

Vjetar je prevrnuo i više košnica pčelarima na području Krtola.

Na otklanjanju posljedica nevremena angažovano je bilo desetak radnika JP „Komunalno“ sa dva specijalna vozila a dodatnb problem su im pričinili i vandali koji su u Đačkoj ulici prevrnuli nekoliko kontejnera za smeća, ali i veliku kištu za otpad natovarenu sa nekoliko stotina kilograma već prije toga pokupljanog i počišćenog materijala.

Bonus video: