Tivćani sat bez struje

Inače, novi transformator vrijedan 700 hiljada eura, na kome je došlo do kvara u trafostanici “Tivat” CGES je instalirao prije nepunih dvadesetak dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2012. 21:23h

Zbog kvara na transformatoru u trafostanici “Tivat” u Gradiošnici, kompletno područje Tivta je oko 20.15 sati ostalo bez struje, koja je došla sat kasnije.

Portparol Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Nada Pavićević potvrdila je oko 21 sat “Vijestima” da je došlo do kvara na transformatoru snage 63 MVA i naglasila da tehničke ekipe CGES čine sve da u najkraće vrijeme otklone kvar.

Ona je naglasila da se uspostavljanje ponovnog napajanja elektrčnom energijom potrošača u Tivtu “očekuje u kasnim večernjim satima”, ali je na sreću, vanredna situacja potrajala kraće pa su Tivćani struju ponovno dobili oko 21.15 časova.

Inače, novi transformator vrijedan 700 hiljada eura, na kome je došlo do kvara u trafostanici “Tivat” CGES je instalirao prije nepunih dvadesetak dana.

CGES je nedavno saopštio da će se “sigurnost i pouzdanost napajanja potrošača električnom energijom na području Tivta i Kotora znatno povećati u odnosu na prethodni period zahvaljujući novom transformatoru koji je ugradjen u trafostanicu 110/35 kV „Tivat“.”

“To će se najbolje osjetiti tokom nastupajućih novogodišnjih praznika, kao i za vrijeme ljetnje turističke sezone kada je opterećenost na mreži najevidentnija. Naime, postojeći transformator, snage 20MVA megavoltampera(MVA), zamijenjen je novim transformatorom od 63 MVA”, saopštio je 23.decembra CGES.

Novi transformator je isporučila firma “Kolektor-Eltra” iz Ljubljane.

Bonus video: