Micev: Za Božić jako hladno, biće kiše i snijega

Načelnik Hidrometeorološkog zavoda Branko Micev rekao je danas da se očekuje hladno vrijeme za božićne praznike, a 6. i 7. januara na jugu i primoriju duvaće jak sjeverni vjetar
64 pregleda 0 komentar(a)
branko micev, Foto: Luka Zeković
branko micev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.01.2012. 17:21h

Načelnik Hidrometeorološkog zavoda Branko Micev rekao je danas da se očekuje hladno vrijeme za božićne praznike, a 6. i 7. januara na jugu i primoriju duvaće jak sjeverni vjetar. Micev je rekao da će u srijedu i četvrtak na sjeveru zemlje biti pretežno oblačno s kišom i snijegom.

"U petak, 6. januara, na područiju Crne Gore očekuje se nagli pad temperature uslovljen hladnim talasom sa sjevera Evrope. Na jugu i primoriju padaće kiša, u sjevernim predjelima slab snijeg, a od sredine dana očekuje se razvedravanje s jakim sjevernim vjetrom.

Na sjeveru zemlje biće veoma hladno sa snijegom i uslova za pojavu sniježnih mećava. Na sjeveru će temperature biti niže deset stepeni Celzijusa a na jugu do pet stepeni. Na jugu i primoriju 7. januara biće sunčano, vjetrovito i prohladno a na sjeveru u prijepodnevnim satima veoma hladno sa sniježnim padavinama.

U nedjelju, 8. januara, na sjeveru biće hladno, a na jugu u višim predjelima očekuje se slab snijeg. U nižim oblastima na jugu biće uslova za slabu kišu, a u ostalim oblastima susnježica i snijeg. Veoma hladno biće 10. januara a na sjeveru temperature vazduha biće stalno ispod nule", rekao je Micev.

Bonus video: