Sunčano i suvo do srijede

U ponedjeljak pretežno sunčano, a u utorak i srijedu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo
54 pregleda 0 komentar(a)
bašta, Podgorica, Foto: Luka Zeković
bašta, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.01.2012. 12:04h

Meteorolozi za prve dane 2012. godine prognoziraju suvo i hladno vrijeme.

Danas pretežno sunčano. Ujutru na sjeveru po kotlinama moguća magla, a krajem dana i tokom noći u južnim predjelima postepeno povećanje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, u planinskim predjelima na sjeveru, umjeren do pojačan, južni. Jutarnja temperatura vazduha od -10 do 6, najviša dnevna od 5 do 14 stepeni.

U ponedjeljak pretežno sunčano, a u utorak i srijedu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

U srijedu veče kiša (lokalno mogući pljuskovi i grmljavina), a u višim planinskim predjelima na sjeveru snijeg i susnježica.

I u četvrtak će biti povremenih padavina, a u petak će se sniježne padavine proširiti na centralne i planinske predjele na jugu, mada će poslijepodne u južnim predjelima doći do prestanka. Vjetar će biti slab do umjeren promjenljivog smjera, a u višim planinskim predjelima na sjeveru povremeno pojačan južni, dok se u petak očekuje umjeren do jak, na udare i veoma jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Od ponedjeljka temperatura vazduha u porastu, a od petka jače zahlađenje, naročito u sjevernim predjelima, navodi se u saopštenju Hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video: