Ispoštovan koalicioni sporazum - Bajić umjesto Golubovića

Golubović koji je već nekoliko godina u penziji kazao je da će ostati odbornik SNP-a u pljevaljskom parlamentu
0 komentar(a)
Pljevlja SO, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja SO, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.12.2011. 19:49h

Predsjednik Skupštine opštine Pljevlja Velimir Golubović je nakon završene sjednice lokalnog parlamenta podnio ostavku na tu funkciju, a novi predsjednik biće izabran na sjednici koja će se održati 16. januara 2012.

U izjavi "Vijestima" Golubović je kazao da ostavku podnosi, jer je koalicionim sporazumom koalicije "Bolja Pljevlja –Bolja Crna Gora" predviđeno da to mjesto pripadne NSD.

Golubović koji je već nekoliko godina u penziji kazao je da će ostati odbornik SNP-a u pljevaljskom parlamentu.

Skupština je stanare zgrade u Skerlićevoj ulici u kojoj je smještena gradska kotlarnica oslobodila plaćanja usluge grijanja do aprila 2012.

Tokom sjednice odbornici su usvojili odluku o privremenom finansiranju lokalnog parlamenta do marta naredne godine i odluku o dugoročnom zaduženju Opštine kod Investicionog razvojnog fonda.

Ta odluka nije u formalno pravnom smislu novo zaduženje, već reprogram postojećeg duga od oko milion eura koji je Opština imala prema Investiciono-razvojnom fondu.

Opštini je odobreno da umjesto pet ovaj dug izmiri za osam godina i grejs periodom od godinu dana. I dospjele obaveze po ovom osnovu u iznosu od oko 300.000 eura biće prolongirane do januara 2013.

Skupština je stanare zgrade u Skerlićevoj ulici u kojoj je smještena gradska kotlarnica oslobodila plaćanja usluge grijanja do aprila naredne godine, a umjesto njih, te troškove će snositi lokalna uprava.

Sekulić trenutno nije član nijedne partije

Odbornici su prihvatili predlog programa podizanja spomenika na koji je dalo saglasnost i Ministarstvo kulture. Usvojen je i predlog odluke o podizanju spomen-biste u parku ispod Pošte u Pljevljima potporučniku Božidaru Žugiću, kao i spomen-obilježja istorijskim događajima i ličnostima u Bobovu.

Odbornik SDP-a Branislav Veljković kazao je da bi on lično bio presrećan da je neko pokrenuo inicijativu da se napravi spomenik Antu Markoviću za koga je rekao da je veliki čovjek.

Skupština je dala saglasnost da se za direktora Zavičajnog muzeja i galerije izaberu Radoman Manojlović i Željko Čabarkapa

On je "Vijestima" pojasnio da je NS napustio jer se ne slaže s politikom koju vode "posebno nakon onoga što su uradili u Podgorici".

Sekulić je kazao da trenutno nije član nijedne partije, ali da i dalje podržava “Koaliciju Bolja Pljevlja - Bolja Crna Gora”.

Skupština je dala saglasnost da se za direktora Zavičajnog muzeja i galerije izaberu Radoman Manojlović i Željko Čabarkapa koji su i do sada obavljali te funkcije.

Skupština je prenijela pravo vlasništva na nepokretnostima na Dragana i Zorana Zindovića, preduzeće “Prehranu”, Momira Damjanovića i Smaila Softića.

SO je utvrdila javni interes za eksproprijaciju zemljišta zbog proširenja groblja i izgradnju pristupnog puta u selu Varine.

Ugovor Opštine i "Grijanja" povučen

Odluka o sklapanja ugovora o isporuci toplotne energije između JP “Grijanje” i Opštine Pljevlja i preduzeća “Proljeće komerc” izazvala je najviše rasprave, koja je na kraju rezultirala povlačenjem tog predloga iz procedure.

Skoro svi učesnici u raspravi iz pozicije i opozicije iznijeli su brojne primjedbe na račun ugovora, tvrdeći da nije kvalitetno urađen i da ga treba povući iz procedure.

Ugovor ne sadrži kvadraturu koja će se zagrijavati, a umjesto 1,55 po metru kvadratnom Opštini kao kvalifikovanom kupcu trebalo da se fakturiše grijanje po cijeni od 1,68, koliko i “Proljeće komercu”, s obzirom na to da imaju istu kvadraturu od oko 1.200 kvadrata.

U tu kvadraturu nije ušla zgrada Skupštine opštine, pa bi njoj, da je usvojen ugovor “Grijanje” naplaćivalo uslugu po cijeni od 1,92 eura.

Bonus video: