Vuković često bio u društvu četnika i naoružan do zuba

“To je isti onaj čovjek koji je 1992. godine bio u paravojnim formacijama i sa vikend ratnicima išao u osvajanje Goražda", kazao je Stanić
230 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Goran Malidžan
Filip Vuković, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.12.2011. 09:43h

Doskorašni gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković, prema riječima svjedoka progona i terorizma nad Muslimanima početkom devedesetih, sijao je strah i međuvjersku mržnju u rodnom gradu.

Upućeni tvrde da je bio jedan od „mozgova“ antimuslimanske i ratnohuškačke kampanje tadašnjeg „četničkog vojvode“ Milike-Čeka Dačevića kojem je navodno sastavljao govore i sadržaje šovinističkih letaka.

Više izvora „Vijesti“ ističe da je Vuković zapravo igrao na dvije karte i bio zahvalan saradnik „čekovcima“ koliko i tadašnjoj, uglavnom i sadašnjoj vlasti.

Vukovića je kao pripadnika paravojnih formacija prvi javno označio predsjednik poslaničkog kluba Nove srpske demokratije Novica Stanić.

“To je isti onaj čovjek koji je 1992. godine bio u paravojnim formacijama i sa vikend ratnicima išao u osvajanje Goražda. Kasnije je sa paravojskom Milike-Čeka Dačevića htio da osvaja Pljevlja. Nažalost, osvojio ih je kasnije kao član DPS-a”, rekao je na jednom skupštinskom zasjedanju Stanić.

A u Crnoj Gori je najteže dokazati ono što svi znaju, smatra on.

Opširnije u štampanom izdanju

(Tekst je realizovan u saradnji s Danskom organizacijom za podršku projektima istraživačkog novinarstva u Jugoistočnoj Evropi - SCOOP)

Bonus video: