Obilaznica preduslov za razvoj sjevera

Premijer je naglasio da je projekat realizacije etape regionalnog puta Slijepač-most-Tomaševo–Pavino Polje od velikog značaja za stanovnike vraneške doline
237 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje puta Slijepač most-Pavino polje, Foto: Beća Čoković
Otvaranje puta Slijepač most-Pavino polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 28.12.2011. 17:38h

Premijer Igor Lukšić i predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić pustili u saobraćaj dva značajna infrastrukturna objekta - obilaznicu oko Bijelog Polja i dionicu regionalnog puta Salijepač most-Pavino Polje.

Lušić je naglasio da obilaznica predstavlja okosnicu infrastrukture ovog područja.

"U konkretnom slučaju pokazali smo koliko je značajno i uspješno partnerstvo Vlade, lokalne uprave i drugih subjekata koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta i kreiranju razvojnog okruženja Bijelog Polja. Projekat obilaznice zajedno sa nizom drugih projekata kao što je izgradnja putnih pravaca Bijelo Polje-Pljevlja, Plav-Podgorica, Kolašin – Berane su važan dio Vladine infrastrukturne agende", kazao je Lukšić.

Premijer je naglasio da je projekat realizacije etape regionalnog puta Slijepač-most-Tomaševo–Pavino Polje od velikog značaja za stanovnike vraneške doline.

"Početkom 2012. biće raspisan oglas za izvođenje radova na dionici od Pavinog Polja do Kovrena, pošto je već urađena projektna dokumentacija", kazao je Lukšić.

Žurić je istakao da je zaobilaznica koštala 27 miliona eura, te da će se rasteretiti saobraćaj u gradskom jezgru, koje predstavlja usko grlo na magistralnom putu Beograd-Podgorica-primorje.

"Turisti će ljeti brže stizati do mora, tranzit ljudi i roba prema Srbiji biće mnogo funkcionalniji uz znatno povećanu bezbjednost, što posebno dobija na značaju nedavno otvorenim graničnim prelazom Dobrakovo", istakao je Žurić.

On je naveo da je Vlada preko Direkcije za saobraćaj investirala značajna sredstva u izgradnju regionalnog putne etape Slijepač-most-Tomaševo-Pavino Polje dužine 20-tak kilometara.

Ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja i saobraćaja Tarzan Milošević i Andrija Lompar su sa svog aspekta, prilikom otvaranja regionalne etape Slijepač most-Tomaševo-Pljevlja, istakli njen značaj.

Bonus video: